Ποιος Βαλεντίνος;  Έχει Champions League... Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο-Μπάγερν

Champions League

i

© Intime

Ποιος Βαλεντίνος; Έχει Champions League... Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο-Μπάγερν

Γιάννης Λιβανός 10:28 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 14.02.2024

Τους αγώνες Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο-Μπάγερν Μονάχου περιλαμβάνει η δεύτερη ημέρα της φάσης των «16» του Champions League το βράδυ της Τετάρτης (14/02, 22:00).

Μπορεί Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου να είναι τα φαβορί απέναντι σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Λάτσιο αντίστοιχα, «καθρέφτης» όμως είναι το γήπεδο και εκεί θα πρέπει να το αποδείξουν αυτό και στην πράξη.

Οι «παριζιάνοι» φιλοξενούν τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00, Cosmotesport 4), ενώ οι Βαυαροί έχουν ταξιδέψει στη Ρώμη για το πρώτο παιχνίδι με τη Λάτσιο (22:00, Cosmotesport 2).

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Σοσιεδάδ

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε την έκπληξη και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της, μπροστά από την περσινή φιναλίστ Ιντερ! Οι Ισπανοί ξέρουν ότι έχουν δύσκολο έργο στα νοκ άουτ παιχνίδια της φάσης των «16» κόντρα στην δυσκολοκατάβλητη και συνάμα ποιοτική Παρί. Ωστόσο στο στρατόπεδο της Σοσιεδάδ πιστεύουν πως έχοντας ως γνώμονα τις εμφανίσεις τους στον όμιλο μπορούν να ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν ξανά.

Συγκεκριμένα στα παιχνίδια των ομίλων οι Βάσκοι δέχθηκαν μόλις δύο γκολ τα λιγότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Το βασικό δίδυμο των κεντρικών αμυντικών τους, Ιγκόρ Θουμπελντία και Ρόμπιν Λε Νόρμαντ, έκαναν μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε δυνατούς επιθετικούς.

Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Iμανόλ Αλγουαθίλ  ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης στην «πόλη του φωτός» δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, σήμερα η ομάδα που έχει η Παρί δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Σοσιεδάδ, αλλά αν είμαστε προσεκτικοί, αν η ομάδα μας αγωνιστεί όπως έπαιξε στη φάση των ομίλων μπορεί να σας... εκπλήξει. Θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας και να προσφέρουμε στους οπαδούς μας έναν αξέχαστο δεύτερο αγώνα στον οποίο μπορούμε να παλέψουμε για να προκριθούμε στα προημιτελικά».

Στη La Liga η Σοσιεδάδ είναι έβδομη στον βαθμολογικό πίνακα, με 37 πόντους και προέρχεται από την απρόσμενη εντός έδρας απώλεια βαθμών και ήττα με 1-0 από την Οσασούνα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν από την άλλη δείχνει να μην έχει αντίπαλο στη Γαλλία. Προελαύνει με 11βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Νις και την Κυριακή που μας πέρασε (11/02) νίκησε με ανατροπή 3-1 τη Λιλ. Κάπως έτσι οι παριζιάνοι έδωσαν συνέχεια στο αήττητο που «τρέχουν» σε όλες τις διοργανώσεις από τις 7 Νοεμβρίου του 2023, έχοντας από τότε 12 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Στη φάση των ομίλων, η Παρί βγήκε δεύτερη, πίσω από τη Μίλαν. Σκρίνιαρ, Κιμπεμπέ και Μέντες είναι οι απόντες για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος υπολογίζει κανονικά τον Κιλιάν Εμπαπέ για το αποψινό παιχνίδι. 

Ο Λούις Ενρίκε μάλιστα τρέφει απεριόριστο σεβασμό στη Σοσιεδάδ κάτι που δεν έκρυψε, λέγοντας: «Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έχει σφιχτή άμυνα στο Champions League , δεν δίνει εύκολα την μπάλα. Πρέπει να την πιέσουμε επιθετικά. Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, γι' αυτό προκρίθηκε ως νικήτρια του ομίλου της. Ήταν σε έναν όμιλο με την περσινή φιναλίστ».

Πιθανές ενδεκάδες:

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Λούκας, Ουγκάρτε, Ζαϊρ Εμερί, Βιτίνια, Ντεμπελέ, Κόλο Μουανί, Μπαπέ.

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπέλδια, Λε Νορμάν, Γκαλάν, Μέντες, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Κούμπο, Σίλβα, Σαντίκ.

Λάτσιο-Μπάγερν Mονάχου

Η ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας τερμάτισε δεύτερη στον πέμπτο όμιλο, πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κατόρθωσε χάρη στη δύναμη που της δίνουν οι οπαδοί της να νικήσει δύο παιχνίδια εντός έδρας και να φέρει ισοπαλία με την ομάδα του Σιμεόνε.

Στη Serie A η ομάδα του Σάρι βρίσκεται όγδοη στη βαθμολογία με 37 βαθμούς, όσους έχει και η Φιορεντίνα και είναι σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που οδηγούν του χρόνου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την Κυριακή που μας πέρασε (10/02) η Λάτσιο κέρδισε εκτός έδρας 3-1 την Κάλιαρι.

Στόχος της Λάτσιο στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται και ήδη είναι ένα βήμα πριν τα προημιτελικά. Αν καταφέρει μάλιστα να περάσει σε αυτά, τότε θα επιστρέψει στη φάση των «8» ύστερα από 24 χρόνια. Ωστόσο η Μπάγερν δείχνει να είναι το φαβορί, ενώ έχει και την προϊστορία με το μέρος της αφού προ τριετίας είχε κερδίσει 6-2 τους «λατσιάλι».

Ο Μαουρίτσιο Σάρι, που δεν υπολογίζει τους Τζακάνι και Πάτρικ, θέλησε να κάνει ένα σχόλιο για την αντίπαλο της ομάδας του, λέγοντας: «Είναι αστείο να λέμε ότι η Μπάγερν αντιμετωπίζει προβλήματα και αυτό θα μας δώσει περισσότερες πιθανότητες. Σίγουρα δεν έχει συνηθίσει να μην είναι στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα αλλά παραμένει μια τοπ ομάδα και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Εμείς θα δούμε το πρώτο παιχνίδι με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της Μπάγερν για την επερχόμενη αναμέτρηση με τη Λάτσιο στο Ολίμπικο, με τον Τόμας Μίλερ μάλιστα να δηλώνει: «Είναι ένα παλιό, διάσημο στάδιο που έχει δει τόσες πολλές μάχες στο παρελθόν. Είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις αυτή την ατμόσφαιρα».

Η Μπάγερν  λοιπόν έπειτα από την «ξεγυρισμένη» τριάρα που δέχθηκε από τη Λεβερκούζεν το Σάββατο (10/02), καλείται να ανασυνταχθεί και να κοιτάξει με περισσότερο ζήλο πια την Ευρώπη, αφού στο πρωτάθλημα είναι πέντε βαθμούς πίσω από την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο και δείχνει να μην μπορεί να παλέψει για τον τίτλο φέτος.

Κάπως έτσι ήδη έχει αρχίσει να υπάρχει μουρμούρα για τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος βλέπει την καρέκλα του να «τρίζει» και να ψάχνει διακαώς πλέον τη διάκριση στο Champions League προκειμένου να μην χάσει τη δουλειά του.

Ο Τόμας Τούχελ εξέφρασε την άποψη του για την ομάδα του Σάρι: «Η Λάτσιο είναι μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα, πολύ ομοιογενής στον τρόπο που κάνει τα πράγματα, είναι ξεκάθαρη στην προσέγγισή της στο πρέσινγκ. Όπως πάντα με τον Μαουρίτσιο Σάρι, κρατούν τα πράγματα σφιχτά, είναι δύσκολο να τους νικήσεις. Νομίζω ότι θα είναι ένα συναισθηματικό παιχνίδι με τους οπαδούς. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

Πιθανές ενδεκάδες:

Λάτσιο: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Χίλα, Ρομανιόλι, Χισάι, Γκεντουζί, Βεσίνο, Λουίς Αλμπέρτο, Φελίπε Άντερσον, Ιμόμπιλε, Πέδρο.

Μπάγερν: Νόιερ, Μαζραουί, Κιμ, Ντάιερ, Γκερέιρο, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Μουσιάλα, Μίλερ, Σανέ, Κέιν.