Η Νάπολι «τελειώνει» τον Ματσάρι και έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του
i

© PrtScr

Η Νάπολι «τελειώνει» τον Ματσάρι και έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του

Γιάννης Λιβανός 13:10 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 19.02.2024

Βραχεία πρόκειται να αποδειχθεί η θητεία του Βάλτερ Ματσάρι στην τεχνική ηγεσία της Νάπολι. Ο 62χρονος προπονητής ίσως και μέσα στην ημέρα αποτελέσει παρελθόν από τους «παρτενοπέι», με έναν παλιό γνώριμο, τον Φραντσέσκο Καλτσόνα να αποτελεί τον διάδοχο στον «γαλάζιο» πάγκο.

Mετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον Βάλτερ Ματσάρι. Για την ακρίβεια από όταν ανέλαβε τις τύχες των «παρτενοπέι» ο Ματσάρι στις 14 Νοεμβρίου του 2023, η Νάπολι έχει δώσει 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Από αυτά η ιταλική ομάδα έχει κερδίσει μόλις τα έξι, έχει χάσει τα οκτώ και έχει φέρει ισοπαλία σε τρία.

Το γεγονός μάλιστα ότι η Νάπολι στο διάστημα που την καθοδηγεί ο Ματσάρι δεν έχει νικήσει σε κανένα ντέρμπι (Μίλαν, Γιουβέντους, Ιντερ και Λάτσιο) δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση του 62χρονο τεχνικού στο τιμόνι της περσινής πρωταθλήτριας στη Serie A

Φέτος μάλιστα η Νάπολι βρίσκεται στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα του ιταλικού πρωταθλήματος. Μελανό σημείο δε αποτέλεσε η συντριβή-αποκλεισμός με 4-0 από τη Φροζινόνε για το κύπελλο Ιταλίας μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάμντο Μαραντόνα».

Κάπως έτσι ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις είναι έτοιμος να δώσει τα κλειδιά σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει τον σύλλογο. Ο λόγος για τον Φραντσέσκο Καλτσόνα, που αυτή την στιγμή είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σλοβακίας. Ωστόσο ο συγκεκριμένος ξέρει απ' την καλή και απ΄ την ανάποδη τι πάει να πει Νάπολι, αφού παλιότερα ήταν βοηθός του Μαουρίτσιο Σάρι (2015-2018), ενώ ήταν και στο πλάι του Λουτσιάνο Σπαλέτι στην περσινή εκπληκτική χρονιά που οδήγησε σε πρωτάθλημα ύστερα από 33 χρόνια.

Η εθνική Σλοβακίας είναι και η παρθενική δουλειά του Καλτσόνα ως πρώτος προπονητής μέχρι στιγμής. Οι εξελίξεις λοιπόν αναμένεται να είναι ραγδαίες στο στρατόπεδο της Νάπολι και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας (19/02) ο Ματσάρι να αποτελέσει παρελθόν, δίνοντας την σκυτάλη στον 55χρονο Φραντσέσκο Καλτσόνα.

Ο τελευταίος σύμφωνα με το Tuttomercatoweb πρόκειται να δώσει τα χέρια με τους «παρτενοπέι» μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σύμφωνα μάλιστα, με το εν λόγω δημοσίευμα ο Καλτσόνα έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» από την Ομοσπονδία της Σλοβακίας για να αναλάβει παράλληλα χρέη προπονητή της Νάπολι.

Αν όλα πάνε καλά, τότε ο Φραντσέσκο Καλτσόνα θα ντεμπουτάρει στον πάγκο της Νάπολι άμεσα και συγκεκριμένα στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη (21/02, 22:00) στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Το έργο του άλλοτε βοηθού του Σπαλέτι διόλου εύκολο μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού ουσιαστικά θα παραλάβει «καμένη γη», με τη Νάπολι να βρίσκεται πλέον πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, ενώ παράλληλα κάθε ελπίδα για πρωτάθλημα έχει ήδη σβήσει από καιρό.