Η τελευταία ευκαιρία του Ματσάρι: Η Νάπολι ετοιμάζει την απόλυσή του αν αποτύχει κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Βάλτερ Ματσάρι

Η τελευταία ευκαιρία του Ματσάρι: Η Νάπολι ετοιμάζει την απόλυσή του αν αποτύχει κόντρα στη Μπαρτσελόνα

Κώστας Τόπας 12:48 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:52 - 18.02.2024

Στα «σκοινιά» είναι το μέλλον του Βάλτερ Ματσάρι στη Νάπολι, με ιταλικά Μέσα να αναφέρουν πως ήδη οι «παρτενοπέι» έχουν έτοιμο τον διάδοχό του.

Η Νάπολι εμφανίζεται ως η χειρότερη πρωταθλήτρια της Serie A εδώ και σχεδόν 60 χρόνια και η απόφαση να αντικαταστήσει τον Ρούντι Γκαρσία με τον Βάλτερ Ματσάρι τον Νοέμβριο δεν έχει αποδώσει καρπούς. Οι «παρτενοπέι» συγκέντρωσαν συνολικά 90 βαθμούς το 2022-23, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ένατη θέση με μόλις 36 βαθμούς από τους πρώτους 24 αγώνες τους, αλλά και 27 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ίντερ.

Επιπλέον, η Νάπολι κατατάσσεται επί του παρόντος ως η τέταρτη πρωταθλήτρια της Serie A με τις χειρότερες επιδόσεις όλων των εποχών, η χειρότερη των τελευταίων 59 ετών, αλλά ανησυχητικά, αυτό το ρεκόρ θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερο εάν η διαφορά μεταξύ της Ίντερ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα διευρυνθεί πολύ περισσότερο.

Μετά το 1-1 με τη Τζένοα στο πρωτάθλημα, η Νάπολι θα υποδεχθεί την Τετάρτη (21/02, 22:00) την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League και σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει ο Βάλτερ Ματσάρι να σώσει τη δουλειά του. Η κυριακάτικη έντυπη έκδοση της ροζ εφημερίδας ισχυρίζεται ότι ο 62χρονος τεχνικός πιθανότατα θα απολυθεί εάν η ομάδα του προσφέρει άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση ενάντια στους Καταλανούς την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ματσάρι υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και αναμένεται να αποχωρήσει τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από την οριστική θέση της Νάπολι στη Serie A. Ωστόσο, εάν απολυθεί μετά τον αγώνα της Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον πρώην προπονητή της Μίλαν και της Σαμπντόρια, Μάρκο Τζιαμπάολο, ο οποίος, σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» και το DAZN, είναι μια επιλογή για τους πρωταθλητές της Serie A ως προσωρινός προπονητής.