Η Ρόμα πέρασε από το Φροζινόνε με τριάρα και εδραιώθηκε στην εξάδα

Φροζινόνε - Ρόμα

i

© PrtScr

Η Ρόμα πέρασε από το Φροζινόνε με τριάρα και εδραιώθηκε στην εξάδα

Πάνος Κορομηλάς 21:00 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:06 - 18.02.2024

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Ρόμα νίκησε με 3-0 τη Φροζινόνε και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη εξάδα της Serie A, μετά το στραβοπάτημα της Φιορεντίνα στην Έμπολι.

Η Ρόμα ήταν κυνική, βρήκε δύο γκολ στις λίγες φάσεις που δημιούργησε και πέρασε από την έδρα της Φροζινόνε με 3-0. Ο νεαρός Χούισεν άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ο Αζμούν έκανε το 2-0 και ο Λεάντρο Παρέδες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με εκτέλεση πέναλτι. Επέστρεψε έτσι στις νίκες μετά την ήττα από την Ίντερ και εδραιώνεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, με 41 βαθμούς.

Εμφανώς καλύτερη ήταν η Φροζινόνε στο πρώτο μέρος, με τη Ρόμα να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά να απειλεί ελάχιστα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Σουλέ στο 24' και τον Κάιο Ζορζ στο 32', όμως ο Σβιλάρ ήταν εκεί.

Στην πρώτη της σημαντική ευκαιρία, η ομάδα του Ντε Ρόσι ευτύχησε να προηγηθεί. Ο 18χρονος Χούισεν πήρε μέτρα στο γήπεδο και «εκτέλεσε» τον Τουράτι με τρομερό σουτ εκτός περιοχής.

Μετά την ανάπαυλα, οι τζιαλορόσι εμφανίστηκαν πιο συμπαγείς, δεν απειλήθηκαν όσο στο πρώτο ημίχρονο και φρόντισαν να κλειδώσουν το ματς. 

Στο 71ο λεπτό, ο Κριστάντε έκανε το σουτ, ο Τουράτι απέκρουσε ασταθώς και ο Αζμούν πήρε το ριμπάουντ για να εκτελέσει από κοντά. 

Δέκα λεπτά αργότερα, η Ρόμα κέρδισε πέναλτι και ο Παρέδες ευστόχησε από τα 11 βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. 

Παραμένει στους 23 βαθμούς η Φροζινόνε μετά από αυτό το αποτέλεσμα, έχοντας απόσταση τριών πόντων από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Φιορεντίνα - Έμπολι  1-1

Νωρίτερα, η Φιορεντίνα φιλοξενήθηκε από την Έμπολι στο «Stadio Carlo Castellani», με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από τη Μπολόνια.

Προηγήθηκε μάλιστα με γκολ του Μπελτράν στο 29ο λεπτό, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο δεύτερο μέρος με πέναλτι του Νιάνγκ.

Οι δύο ομάδες πίεσαν στα τελευταία λεπτά για το γκολ της νίκης, όμως τίποτα δεν άλλαξε. Στην 7η θέση οι «βιόλα» με 38 βαθμούς, σε απόσταση αναπνοής από τη Ρόμα.

Από την πλευρά της, η Έμπολι παραμένει στη 16η θέση, δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ουντινέζε - Κάλιαρι 1-1

Η Ουντινέζε κυριάρχησε κόντρα στην Κάλιαρι, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ο Ζεμούρα άνοιξε το σκορ στο 14', όμως ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Γκαετάνο έφερε το ματς στα ίσια.

Αδιόρθωτη η Μπάγερν πέταξε ξανά βαθμούς, «ματσάρα» με έξι γκολ ανάμεσα σε Φράιμπουργκ και Άιντραχτ
BUNDESLIGA

20:48 - 18.02.2024

Αδιόρθωτη η Μπάγερν πέταξε ξανά βαθμούς, «ματσάρα» με έξι γκολ ανάμεσα σε Φράιμπουργκ και Άιντραχτ

Ακόμα πιο μακριά από την κορυφή βρίσκεται πλέον η Μπάγερν Μονάχου, μετά την ήττα (3-2) από τη Μπόχουμ. Την ίδια ώρα, Φράιμπουργκ και Άιντραχτ πρόσφεραν απίθανο παιχνίδι (3-3).

Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να μετατρέψουν την κυριαρχία τους σε αξιόλογες ευκαιρίες και μοιραία αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ