Το νέο Champions League ανεβάζει την τιμή του ποδοσφαίρου

Άρσεναλ

i

©Photo by Shaun Botterill/Getty Images/Ideal Images

Το νέο Champions League ανεβάζει την τιμή του ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας 15:01 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:04 - 21.02.2024

Η Άρσεναλ είναι η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων διαρκείας από την επόμενη σεζόν, λόγω της αύξησης των αγώνων λόγω της εφαρμογής του νέου Champions LeagueΤο νέο μοντέλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα προκαλέσει τη διεξαγωγή οκτώ αγώνων στη φάση των ομίλων αντί για τα έξι που υπάρχουν, οπότε ένα ακόμη παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα των ομάδων.

Ως απάντηση σε αυτό, η Άρσεναλ κοινοποίησε στους συνεργάτες της αύξηση 6% στην τιμή των εισιτηρίων διαρκείας στις υψηλότερες κατηγορίες και 4% στις χαμηλότερες. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση μεταξύ 113 λιρών (125 ευρώ) και 103 λιρών (120 ευρώ). Η βασική ομάδα οπαδών της Άρσεναλ χαρακτήρισε αυτή την αύξηση ως «περιττή» και επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από τον σύλλογο να παγώσει τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν.

«Το μέγεθος της αύξησης είναι περιττό αυτή τη στιγμή που τα έσοδα του συλλόγου από την τηλεόραση και τα εμπορικά δικαιώματα θα αυξηθούν έως και 150 εκατομμύρια £ τις επόμενες δύο σεζόν. Αυτό που είναι πιο απογοητευτικό είναι ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να είχε μετριάσει τον αντίκτυπο αυτής της αύξησης διάθεση εισιτηρίου διαρκείας μόνο για την Πρέμιερ Λιγκ, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η «Arsenal Supporter's Trust».