Πίσω στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κουρτουά μετά από έξι μήνες!
i

© Intime

Πίσω στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κουρτουά μετά από έξι μήνες!

Γιάννης Λιβανός 10:46 - 22.02.2024

Ένα χαρμόσυνο γεγονός επεφύλαξε η προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης την Τετάρτη (21/02) για τους φιλάθλους των «μερένχες» κι αυτό γιατί ο Τιμπό Κουρτουά έκανε την πρώτη του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, ύστερα από έξι μήνες.

Πάει πολύς καιρός από τότε που ο Τιμπό Κουρτουά πέρασε την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στον χιαστό του αριστερού του ποδιού, με το πρόβλημα αυτό να κλονίζει σύσσωμο τον σύλλογο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τραυματισμός αυτός κόστισε πολύ στους Μαδριλένους καθώς έχασαν για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν από τους πιο ποιοτικούς τους παίκτες. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί πως ο Βέλγος «γίγαντας» είχε αναδειχθεί mvp στον τελικό του Champions League του 2022 επί της Λίβερπουλ, όπου η «βασίλισσα» είχε κατακτήσει την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» και χάρη στις καθοριστικές επεμβάσεις του Κουρτουά.

Ύστερα από το άκουσμα του τραυματισμού του Κουρτουά, η Ρεάλ αναγκαστικά απέκτησε ως δανεικό τον Κέπα από την Τσέλσι, για να καλύψει το κενό του Βέλγου κίπερ. Ο Κέπα λοιπόν συνεπικουρούμενος και από τον Λούνιν επωμίστηκε το βάρος της εστίας των «μερένχες».

Ο καιρός ωστόσο πέρασε και ο Κουρτουά επανήλθε στην δράση απ' ότι φαίνεται για τα καλά. Ο πανύψηλος πορτιέρο δούλεψε όλο αυτό το διάστημα του προσωπικού του γολγοθά σκληρά και επισταμένα και το απόγευμα της Τετάρτης (21/02) ήρθε η πρώτη ανταμοιβή για τον Βέλγο.

Ο δίμετρος γκολκίπερ πήρε μέρος στην προπόνηση της «βασίλισσας» για πρώτη φορά μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του στην αρχή της σεζόν, δηλαδή έπειτα από κάτι παραπάνω από έξι μήνες.

Μένει να φανεί το αν η συγκεκριμένη επιστροφή θα σηματοδοτήσει την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για το επίσημο comeback του Κουρτουά στην αγωνιστική δράση.

Η χρονιά μπαίνει στην τελική της ευθεία και η Ρεάλ έχει αυξημένες υποχρεώσεις, εντός και εκτός συνόρων, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα λάβει χώρα και το Euro 2024 όπου συμμετέχει και η εθνική ομάδα του Βελγίου (βέβαια ο Κουρτουά έχει δηλώσει πως δεν θα ενισχύσει την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος).

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως ο Κάρλο Αντσελότι τρίβει τα χέρια του για την επάνοδο του Κουρτουά στο χορτάρι και μένει να φανεί αν θα του «λύσει» ακόμη περισσότερο τα χέρια, προσθέτοντας μία ακόμα εγνωσμένης ποιότητας επιλογή για τα γκολπόστ.