«Μην μου μιλάς για ηλικία», αποφθέγματα και πανηγυρισμοί: Ο Εμπαπέ λαμβάνει μέτρα για την προστασία της εικόνας του

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

«Μην μου μιλάς για ηλικία», αποφθέγματα και πανηγυρισμοί: Ο Εμπαπέ λαμβάνει μέτρα για την προστασία της εικόνας του

Κώστας Τόπας 15:47 - 20.02.2024

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κατέθεσε αίτημα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία του ονόματός του, της εικόνας του και των πιο διάσημων πανηγυρισμών του. Ένας τρόπος για τον Γάλλο αστέρα, που αναμένεται αυτό το καλοκαίρι να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, να εκμεταλλευτεί πλήρως την επιτυχία του σε εμπορικό επίπεδο.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ήδη παγκόσμιος αστέρας του ποδοσφαίρου, αλλά θα αλλάξει ξανά διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Αφού ανακοίνωσε στους προπονητές και τους συνεργάτες του την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν, ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας αναμένεται στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι. Η πιθανή άφιξή του στους Μαδριλένους προφανώς θα αυξήσει τη διεθνή φήμη του. 

Τι είναι το εμπορικό σήμα Εμπαπέ

Και ο 25χρονος επιθετικός σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί. Σύμφωνα με την «AS», ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 έκανε πρόσφατα ένα αίτημα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία του ονόματος και της εικόνας του. 

Το EUIPO, του οποίου η έδρα βρίσκεται στο Αλικάντε (νοτιοανατολικά της Ισπανίας), είχε ήδη καταχωρίσει την προστασία επτά εμπορικών σημάτων που ανήκουν στον Εμπαπέ από την αρχή της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του επωνύμου του σε διαφορετικές εκδόσεις, καθώς και τα αρχικά του. Ο αρχηγός των «τρικολόρ» θα προσπαθήσει τώρα να κρατήσει τη χρήση μιας νέας μάρκας που θα περιλαμβάνει μόνο το όνομά του «Εμπαπέ».

Τα προστατευμένα λόγια του Εμπαπέ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει ήδη προστατεύσει τον πανηγυρισμό του στα γκολ του με ένα μαύρο, άσπρο και γκρι σχέδιο, στο οποίο απεικονίζεται με ένα χαμογελαστό πρόσωπο, σταυρωμένα χέρια και χέρια κάτω από τις μασχάλες του. Τώρα θα ήθελε να κρατήσει ένα παρόμοιο σχέδιο αλλά όλα σε μαύρο, εκτός από τα μπράτσα και τα χέρια του με τους αντίχειρες ψηλά, να ξεχωρίζουν σε λευκό.

Ο 25χρονος Γάλλος αστέρας ζήτησε επίσης να προστατεύσει τη χρήση δύο από τις πιο διάσημες φράσεις του: «Μην μου μιλάς για ηλικία» και «Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει». Θα είχε επίσης καταχωρηθεί ένα σχέδιο που αντιπροσωπεύει το λογότυπο ενός από τα σωματεία αλληλεγγύης με τα οποία συνεργάζεται, «Νοιαζόμαστε για όλους».

Καλλυντικά, βιντεοπαιχνίδια και στολές κατάδυσης

Ένας τρόπος για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018 να εξασφαλίσει την πιθανή εκμετάλλευση της εικόνας του και του ονόματός του στην εμπορική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καλύπτει είκοσι επτά χώρες. Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα μπορούσε έτσι να κυκλοφορήσει σε καλλυντικά, αρωματοποιία, κοσμήματα, αποσκευές, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, βιντεοπαιχνίδια, λευκά είδη και οικιακής χρήσης.

Αλλά ο Γάλλος διεθνής επιθετικός (75 συμμετοχές, 46 γκολ) θα μπορούσε επίσης να αξιοποιήσει την επιτυχία του με πιο πρωτότυπα αντικείμενα όπως οδοντόκρεμα, στολές κατάδυσης ή χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ωστόσο, σύμφωνα με την «AS», ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει προστατεύσει έξι εμπορικά σήματα που συνδέονται με το όνομά του με το EUIPO τα τελευταία χρόνια. Ο Λιονέλ Μέσι είχε καταθέσει τέσσερα. Άλλοι αστέρες του ποδοσφαίρου όπως ο Βινίσιους Τζούνιορ (τον οποίο ο Κιλιάν Εμπαπέ θα συναντήσει στη Ρεάλ), ο Σαντιό Μανέ ή ο Μέμφις Ντεπάι φέρεται να έχουν κάνει τρία αιτήματα.