Νούμερα που «ζαλίζουν»: Αυτός είναι ο αστρονομικός μισθός που θα λαμβάνει ο Εμπαπέ στη Ρεάλ

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Maddie Meyer - FIFA/FIFA via Getty Images/Ideal Images

Νούμερα που «ζαλίζουν»: Αυτός είναι ο αστρονομικός μισθός που θα λαμβάνει ο Εμπαπέ στη Ρεάλ

Κώστας Τόπας 14:38 - 20.02.2024

«Ζαλίζουν» οι οικονομικές απολαβές που θα λαμβάνει ο Κιλιάν Εμπαπέ με τη μετακόμισή του στη Μαδρίτη, για λογαριασμό της Ρεάλ, το προσεχές καλοκαίρι.

Ο αρχηγός της Γαλλίας είχε ενημερώσει εδώ κι αρκετό διάστημα την Παρί Σεν Ζερμέν ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τον σύλλογο, με το συμβόλαιό του να λήγει τον Ιούνιο. Ο Εμπαπέ φαίνεται και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Ισπανία ότι έχει βάλει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο με την Ρεάλ, αλλά η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί μόλις δεν είναι πλέον δυνατή η συνάντηση των συλλόγων στο Champions League της τρέχουσας περιόδου.

Ο Γάλλος αστέρας πρόκειται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τη Ρεάλ, κερδίζοντας 15 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν, συν 150 εκατομμύρια ευρώ (!) μπόνους υπογραφής που θα καταβληθεί σε διάστημα πέντε ετών, και θα διατηρήσει ένα ποσοστό δικαιώματα εικόνας του. Παρ' όλα αυτά δεν θα θεωρείται από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες των «μερένχες».

Ο Εμπαπέ κέρδισε τον γαλλικό τίτλο με τη Μονακό πριν πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν ως 18χρονος το 2017, αρχικά ως δανεικός πριν μετακομίσει 180 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, έχει 244 γκολ και 93 ασίστ σε 291 παιχνίδια για τους Παριζιάνους και έχει βοηθήσει τον σύλλογο να κερδίσει πέντε τίτλους στη Ligue 1

Λογικά, το αποκορύφωμα αυτού του σχεδίου είναι μια μεγαλειώδης τελετή παρουσίασης στο ολοκαίνουργιο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», σε μια ανεπίσημη τελετή εγκαινίων για το ανακαινισμένο στάδιο και η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουλίου, σε μια ημερομηνία που επιτρέπει το φετινό καλοκαίρι σφιχτό καλεντάρι, με το Euro στη Γερμανία (από 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου), τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (το τουρνουά ποδοσφαίρου διαρκεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου), όπου ο Εμπαπέ θέλει να συμμετάσχει αφού διεξάγονται στη γενέτειρά του και τις συναυλίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί.