Δήλωση έπος για το γκολ του Προβεντέλ: «Θα λέω στους γκολκίπερ μου να ανεβαίνουν συνέχεια»

Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι

i

©intime

Δήλωση έπος για το γκολ του Προβεντέλ: «Θα λέω στους γκολκίπερ μου να ανεβαίνουν συνέχεια»

Sportal newsroom 18:25 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:35 - 20.09.2023

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι μιλώντας στη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της Αταλάντα για το Europa League μίλησε για το φοβερό γκολ του Προβεντέλ με τη Λάτσιο, λέγοντας μάλιστα ότι σκοπεύει πλέον να ανεβάζει τον τερματοφύλακά του σε κάθε κόρνερ που θα κερδίζει η ομάδα του.

Όλη η Ευρώπη μιλάει για το γκολ του Ιβάν Προβεντέλ στο 95', που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λάτσιο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την αγωνιστική του Champions League. Ο τερματοφύλακας των «Λατσιάλι» ανέβηκε στο τελευταίο κόρνερ του αγώνα και έπειτα από φάση διαρκείας σκόραρε με ωραία κεφαλιά, πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ της καριέρας του με το κεφάλι.

Εμπνευσμένος από αυτή την φάση ο προπονητής της Αταλάντα, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι σε δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση της ομάδας του με την πολωνική Ράκοβ του Σβάρνα, του Παπανικολάου και του Τσιφτσή είπε πως από εδώ και πέρα θα λέει στους τερματοφύλακές του να ανεβαίνουν σε κάθε κόρνερ. 

Πριν τον Προβεντέλ: Οι τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει στο Champions League και ο πορτιέρε με τα περισσότερα γκολ (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

09:26 - 20.09.2023

Πριν τον Προβεντέλ: Οι τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει στο Champions League και ο πορτιέρε με τα περισσότερα γκολ (vids)

Ο Ίβαν Προβεντέλ σκόραρε με κεφαλιά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λάτσιο. Μετά από αυτό το γκολ ο 29χρονος γκολκίπερ έγινε ο τέταρτος διαφορετικός τερματοφύλακας που σκοράρει στο Champions League.

Οι δηλώσεις του Γκασπερίνι σε προφανώς χιουμοριστικό κλίμα: «Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, δίνει τρελές συγκινήσεις. Ο Προβεντέλ έβαλε ένα υπέροχο γκολ, μεγάλου κεφαλοσφαιριστή. Μου έδωσε την ιδέα να ανεβάζω πάντα τους τερματοφύλακές μου, Μούσο ή Καρνεσέκι σε κάθε κόρνερ που κερδίζουμε».