Πριν τον Προβεντέλ: Οι τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει στο Champions League και ο πορτιέρε με τα περισσότερα γκολ (vids)

Πριν τον Προβεντέλ: Οι τερματοφύλακες που έχουν σκοράρει στο Champions League και ο πορτιέρε με τα περισσότερα γκολ (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:26 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 21.09.2023

Ο Ίβαν Προβεντέλ σκόραρε με κεφαλιά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Λάτσιο. Μετά από αυτό το γκολ ο 29χρονος γκολκίπερ έγινε ο τέταρτος διαφορετικός τερματοφύλακας που σκοράρει στο Champions League.

Απίστευτο φινάλε, βγαλμένο από τη μαγεία του Champions League στην αναμέτρηση της Λάτσιο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν κάνει το 0-1 με τον Μπάριος στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης και ήταν πολύ κοντά σε ένα σπουδαίο «διπλό». Ωστόσο, ο 'Ιβαν Προβεντέλ τους χάλασε τα σχέδια. Με κεφαλιά μεγάλου σέντερ φορ ο 29χρονος πορτιέρε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαν Όμπλακ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων κάνοντας το 1-1 απέναντι στην Ατλέτικο και το «Ολίμπικο» πήρε «φωτιά».

«Δεν μπορούσα να ακούσω τον Μαουρίτσιο Σάρι. Υπήρχε πολλή ένταση, Απλά μου είπαν ότι απομένουν 30'', οπότε ανέβηκα. Ο Λουίς Αλμπέρτο επέλεξε το δεύτερο δοκάρι και εγώ απλά πήγα στον μοναδικό χώρο που ήταν κενός», είπε για το γκολ ο Ιταλός τερματοφύλακας μιλώντας στο Sky Sport Italia. 

Ο Προβεντέλ το βράδυ της Τρίτης (19/9) με το απίθανο γκολ που πέτυχε έγινε ο τέταρτος διαφορετικός τερματοφύλακας που βρίσκει δίχτυα στο Champions League. 

Μπουτ, Μπολάτ και Ενιεάμα 

Πριν τον Ιταλό γκολκίπερ είχαν σκοράρει στα... αστέρια οι Χανς-Γιοργκ Μπουτ, Σινάν Μπολάτ και Βενσάν Ενιεάμα. Ο παλαίμαχος Γερμανός πορτιέρο έχει βρει τρεις φορές δίχτυα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σε όλες τις περιπτώσεις ήταν κόντρα στην Γιουβέντους από το σημείο του πέναλτι, με τον πανύψηλο κίπερ να σκοράρει με τρεις διαφορετικές ομάδες!

Η αρχή έγινε το 2000 όταν ο Μπουτ αγωνιζόταν στο Αμβούργο. Το 2002 έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «μπιανκονέρι» με τη φανέλα της Μπάγερν Λεβερκούζεν και το 2009 ευστόχησε ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερν Μονάχου!

«Το ότι εκτελούσα πέναλτι με βοηθούσε και στο να τα αποκρούω. Οι καλοί εκτελεστές περιμένουν από τον τερματοφύλακα την πρώτη κίνηση και γι’ αυτό πρέπει να μένεις όρθιος μέχρι την τελευταία στιγμή…», είχε πει ο Μπουτ. 

https://www.youtube.com/watch?v=4ILna57Bw08

Στις 9 Δεκεμβρίου 2009 ο πρώην κίπερ της Σταντάρ Λιέγης, Σινάν Μπολάτ με κεφαλιά είχε ισοφαρίσει την Άλκμααρ σε 1-1 επίσης στο 90+5'.

O Βίνσεντ Ενιεάμα, ο οποίος σκόραρε για τη Χάποελ Τελ Αβίβ το 2010 εναντίον της Λυών. Εκείνη τη σεζόν, ο Νιγηριανός γκολκίπερ σκόραρε επίσης στα πλέι οφ των προκριματικών του Champions League για τη Χάποελ εναντίον της Σάλτσμπουργκ, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με δύο ευρωπαϊκά γκολ.