Το «φτωχό» σκορ στους τελικούς του Champions League έγινε... συνήθεια

Μάντσεστερ Σίτι

i

© Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images

Το «φτωχό» σκορ στους τελικούς του Champions League έγινε... συνήθεια

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Ίντερ χάρη στο γκολ του Ρόδρι (1-0) κι έδωσε συνέχεια στο σερί των «φτωχών» σκορ στους τελικούς του Champions League.

Τα τελευταία χρόνια στους τελικούς του Champions League, έχει γίνει συνήθεια το «φτωχό» σκορ και η έλλειψη του θεάματος. Με την χθεσινή της (10/6) νίκη κόντρα στην Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη (1-0), η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε συνέχεια σε ένα σερί, το οποίο κρατάει από το 2020. Συγκεκριμένα, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το οποίο προήλθε από το εξαιρετικό πλασέ του Ρόδρι στο 68ο λεπτό, χάρισε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα το πρώτο Champions League, με ένα σκορ που έχουμε δει και στους προηγούμενους τρεις τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο πρώτο τελικός επί covid και η «φτωχή» νίκη της Μπάγερν Μονάχου

Στις 23/8 του 2020, η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Champions League στη Λισαβόνα, καθώς επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν σε έναν ιδιαίτερο τελικό λόγω της πανδημίας, με το γκολ του Κομάν στο 59ο λεπτό (1-0). Παράλληλα, η ομάδα της Γερμανίας πανηγύρισε και το τρεμπλ σε μια χρονιά που ξεκίνησε με γκρίνια και ολοκληρώθηκε ιδανικά, ενώ οι Βαυαροί έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο μόνο με νίκες (11/11).

Η τσέλσι ολοκλήρωσε την υπέρβαση με τον καλύτερο τρόπο

Στις 29/5 του 2021, η Μάντσεστερ Σίτι με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο έφτασε στον τελικό του Champions League, ο οποίος διεξήχθη στο «Ντραγκάο» της Πορτογαλίας. Αντίπαλος ήταν η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ, η οποία εκείνη τη σεζόν έκανε την υπέρβαση και την ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χάρη στο γκολ του Χάβερτζ, οι Λονδρέζοι πήραν τη νίκη με 1-0 και κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο, αφήνοντας τη Σίτι με… άδεια χέρια.

Η «Βασίλισσα» επέστρεψε στον θρόνο της

Στις 28/5 του 2022, η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς πήρε τη νίκη στον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο Παρίσι. Σκόρερ του χρυσού τέρματος για τους μερένγκες ήταν ο Βινίσιους στο 59ο λεπτό, με τον Βραζιλιάνο να μοιράζεται πάντως τον τίτλο του κορυφαίου με τον Τιμπό Κουρτουά, με τον Βέλγο κίπερ να είναι ανίκητος καθόλη τη διάρκεια του τελικού και να ολοκληρώνει το ματς έχοντας πραγματοποιήσει πολλές σωτήριες επεμβάσεις για λογαριασμό της ομάδας του.

Η υπερομάδα του Πεπ και η συνέχεια στο σερί των «φτωχών» σκορ

Στις 10/5 του 2023 στην Κωνσταντινούπολη, η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε το πρώτο Champions League της ιστορίας της, επικρατώντας της Ίντερ με σκορ 1-0 στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το παιχνίδι μπορεί να τα είχε όλα, σασπένς, χαμένες ευκαιρίες, ατυχία των Ιταλών, τον τραυματισμό του Ντε Μπρόινε και άλλες αρκετές στιγμές, ωστόσο ολοκληρώθηκε για ακόμη μία φορά με μόλις ένα γκολ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγύρισε το τρεμπλ, χάρη στο όμορφο γκολ του Ρόδρι (1-0).

Μπορεί στους τελικούς του Champions League τα ρόστερ των δυό φιναλίστ να ξεχειλίζουν από ποιότητα, ωστόσο το άγχος, η πίεση και η απαίτηση για τη νίκη χαρίζει στις ομάδες ένα έξτρα βάρος, με αποτέλεσμα το...  under σε κάτι τέτοια ματς να έχει γίνει συνήθεια.