«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μίλαν - Σπουδαίο διπλό για την Ντόρτμουντ στην έδρα της Νιουκάστλ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μίλαν

i

© Photo by Xavier Laine/Getty Images

«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μίλαν - Σπουδαίο διπλό για την Ντόρτμουντ στην έδρα της Νιουκάστλ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:57 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 26.10.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε εύκολα τη νίκη κόντρα στη Μίλαν (3-0), ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Ντόρτμουντ πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό κόντρα στη Νιουκάστλ (0-1).

Για τον 6ο όμιλο του Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς. Από τη μία η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έστησε «πάρτι» κόντρα στους «ροσονέρι» (3-0) και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, ενώ η Μπορούσια άντεξε στην πίεση της Νιουκάστλ και έφυγε με το διπλό από την Αγγλία (0-1).

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε δυναμικά στο ματς κι έγινε το απόλυτο αφεντικό του αγώνα. Στο 22ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον… συνήθη ύποπτο Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ δοκίμασε την τύχη του από μακρινή απόσταση, ωστόσο ο Μενιάν μπλόκαρε έγκαιρα και κράτησε το μηδέν. Στο 32ο λεπτό, η μόνιμη πίεση της Παρί απέδωσε… καρπούς και ο Εμπαπέ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Ο επιθετικός των Παριζιάνων επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά κι εκτέλεσε υποδειγματικά τον Γάλλο τερματοφύλακα για το 1-0. Στη συνέχεια οι «ροσονέρι» συνέχισαν να δέχονται πίεση, ενώ παράλληλα έψαξαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μέσα από αντεπιθέσεις. Στο 43ο λεπτό ο Κόλο Μουανί «άγγιξε» το 2-0 από πλεονεκτική θέση, ωστόσο δεν τα κατάφερε, με την αντίπαλη άμυνα να του βάζει «μπλόκο».

Στην επανάληψη, το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο. Με το… καλημέρα, ο Ντεμπελέ πέτυχε το δεύτερο τέρμα για την Παρί με ένα όμορφο τελείωμα, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης. Μπορεί σε αυτήν τη φάση η Παρί να στάθηκε «άτυχη», ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η… εξιλέωση. 

Ο Κόλο Μουανί βρέθηκε στο σωστό σημείο, πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε εύκολα το 2-0. Στο 82ο λεπτό, ο Εμπαπέ έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όμως ο Μενιάν αρχικά κι έπειτα το δοκάρι του στέρησαν αυτήν την ευκαιρία. Στο 89ο λεπτό, ο Λι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Παριζιάνων με ένα υπέροχο σουτ (3-0).

Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ «απέδρασε» με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Νιουκάστλ (0-1) σε ένα ματς που τα είχε σχεδόν όλα. Οι Βεστφαλοί πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση και με «χρυσό» σκόρερ τον Νμετσά πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο. 

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Νιουκάστλ έδειξε να «αιφνιδιάζεται» από τις επιθετικές διαθέσεις της Μπορούσια. Στο 10ο λεπτό, ο Μάλεν επιχείρησε το σουτ από καλή θέση, όμως ο Πόουπ τον σταμάτησε έγκαιρα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Νμετσά, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή κι εκτέλεσε υποδειγματικά για το 0-1. Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα άλλαξαν και η Νιουκάστλ πίεσε αρκετά ψηλά με σκοπό να βρει το γκολ της ισοφάρισης. 

Οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους όμως δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με αποκορύφωμα τη φάση του 87΄. Ο Γουίλσον κέρδισε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία, όμως η κεφαλιά του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων το σενάριο επαναλήφθηκε, ωστόσο αυτήν τη φορά με άλλον πρωταγωνιστή. Ο Γκόρντον κέρδισε την κεφαλιά κι έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει «λυτρωτής», ωστόσο το δοκάρι δεν έκανε τη χάρη στη Νιουκάστλ για ακόμη μία φορά.

Μπορεί η Ντόρτμουντ να στάθηκε τυχερή σε αυτά τα δύο σημεία, όμως με όπλο την καλή ανασταλτική λειτουργία καθ΄ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου πήρε μία σπουδαία νίκη (0-1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ