Πρόκριση στους ομίλους με πεντάρα για την Αϊντχόφεν - Ήταν αρκετή η ισοπαλία για την Κοπεγχάγη (vids)

Λουκ Ντε Γιονγκ

i

©glomex

Πρόκριση στους ομίλους με πεντάρα για την Αϊντχόφεν - Ήταν αρκετή η ισοπαλία για την Κοπεγχάγη (vids)

Κώστας Τσιακλής 00:12 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 31.08.2023

Αϊντχόφεν και Κοπεγχάγη προκρίθηκαν στους ομίλους του Champions League. Οι Ολλανδοί συνέτριψαν με 5-1 τη Ρέιντζερς ενώ οι Δανοί προκρίθηκαν με την ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Ρακόβ (1-0 πρώτο ματς).

Αϊντχόφεν και Κοπεγχάγη πανηγύρισαν σπουδαίες νίκες και εξασφάλισαν θέση στους ομίλους του Champions League. Οι Ολλανδοί συνέτριψαν τη Ρέιντζερς με   5-1 ενώ οι Δανοί εξήλθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 με την Ρακόβ και προκρίθηκαν χάρη στο 0-1 του πρώτου αγώνα.

Στο ματς που έγινε στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν είχε κέφια και έριξε πεντάρα στη Ρέιντζερς. Σε συνδυασμό με το 2-2 της Σκωτίας η ομάδα του Πίτερ Μπος έκλεισε θέση στους ομίλους του Champions League και θα βρίσκεται στην κλήρωση της Πέμπτης (31/08). Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε στο 35' με την κοντινή κεφαλιά του Ισμαίλ Σαϊμπάρι. Ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-0 με προβολή στο 53'.

Η Ρέιντζερς ξαναμπήκε στο ματς στο 64' με το γκολ του αρχηγού της, Ταβερνιέ. Η χαρά των Σκοτσέζων δεν κράτησε για πολύ αφού ο Λουκ Ντε Γιονγκ έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ολλανδική ομάδα. Ο διεθνής φορ σκόραρε με ωραία γυριστή κεφαλιά.

Η Αϊντχόφεν δεν σταμάτησε εκεί και σημείωσε και τέταρτο γκολ με τον Τζόι Βέρμαν στο 78'. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε το απίθανο αυτογκόλ του Γκόλντσον στο 81'. Κάπως έτσι η Αϊντχόφεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League και θα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο άλλο παιχνίδι η Κοπεγχάγη αγχώθηκε στο τέλος όμως τελικά προκρίθηκε με την ισοπαλία 1-1. Οι Δανοί άνοιξαν το σκορ με ένα απίθανο τέρμα από τον κεντρικό αμυντικό τους. Συγκεκριμένα στο 35' ο Ντένις Βάβρο επιχείρησε ένα σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η Ρακόβ που είχε βασικό τον Γιάννη Παπανικολάου κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87' με τον Λούκας Σβολίνσκι, ένα γκολ που όμως δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση. Η Κοπεγχάγη θα βρίσκεται στην κλήρωση της Πέμπτης (31/08) και θα είναι επίσης στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.