Ρεβάνς με ματσάρα στο Λονδίνο, να κλειδώσει την πρόκριση θέλει η Μπενφίκα

Ντόρτμουντ

i

© Getty Images

Ρεβάνς με ματσάρα στο Λονδίνο, να κλειδώσει την πρόκριση θέλει η Μπενφίκα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:33 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 07.03.2023

Με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία (7/3) των ρεβάνς της φάσης των 16 του Champions League.

Η Μπριζ ταξιδεύει στη Λισαβόνα για να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα και ψάχνει ένα «θαύμα» μετά την ήττα της με 0-2 στο πρώτο ματς. Από την άλλη, η Τσέλσι θα υποδεχτεί την Ντόρτμουντ μετά την ήττα της με 1-0 από τους Γερμανούς στο «Βεστφάλεν».

Μπενφίκα-Μπριζ (7/3, 22:00)

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα με 2-0 κόντρα στη Φαμαλικάο. Βαθμολογικά βρίσκονται στην πρώτη θέση με 62 βαθμούς και στο +8 από την Πόρτο και θα υποδεχτούν την Κλαμπ Μπρίζ σε ένα ματς που έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, μετά το διπλό (0-2) στο Βέλγιο. 

Για την επερχόμενη αναμέτρηση, ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρότζερ Σμιντ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μπαχ, Ρίστιτς και Ντράξλερ.

Από την άλλη, η Μπριζ προέρχεται από την βαριά εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα με 3-0 από την Οστάνδη, ενώ στην βαθμολογία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 46 βαθμούς. Οι Βέλγοι ταξιδεύουν στην Πορτογαλία με σκοπό να διεκδικήσουν όσες λιγοστές πιθανότητες έχουν μείνει για την ανατροπή και την πρόκριση. Εκτός αποστολής έμεινε ο Χέντρι και ο Σκοβ Όλσεν, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμό.

Στην πρώτη αναμέτρηση, η Μπενφίκα «απέδρασε» με διπλό (0-2) από την έδρα της Μπριζ, με τους Ζοάο Μάριο και Ντάβιντ Νέρες να είναι οι σκόρερς.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 3 HD.

Τσέλσι-Ντόρτμουντ (7/3, 22:00)

Σε ένα ματς με έντονο ενδιαφέρον, καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει πολλές ελπίδες ακόμα στην Τσέλσι να ανατρέψει την κατάσταση.

Η ομάδα του Πότερ στο τελευταίο ματς το περασμένο Σάββατο (4/3), έσπασε το αρνητικό σερί και πήρε νίκη μετά από έξι ανεπιτυχείς προσπάθειες. Συγκεκριμένα, η Τσέλσι επικράτησε της Λιντς με 1-0 για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως τα πολλά στραβά αποτελέσματα έχουν ρίξει τους «Λονδρέζους» στην 10η θέση της βαθμολογίας με 34 πόντους. Από την αποψινή «μάχη» θα απουσιάσουν οι Τιάγκο Σίλβα, Καντέ, Μπόρχα, Μάουντ και Μεντί.

Από την άλλη, η Ντόρτμουντ ταξιδεύει στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς και να πάρει την πρόκριση. Στην Μπουντεσλίγκα, η ομάδα του Εντίν Τέρζιτς βρίσκεται στο κυνήγι του τίτλου, καθώς συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Μπάγερν Μονάχου, έχοντας από 49 βαθμούς.

Την περασμένη αγωνιστική, οι «Βεστφαλοί» επικράτησαν της Λειψίας με 2-1, με αποτέλεσμα να πετύχουν τη δέκατη διαδοχική νίκη μέσα στο 2023. Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Κροάτης κόουτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Μουκόκο, Μόρεϊ, Αντεγέμι, Καμαρά, ενώ επίσης και του τιμωρημένου Ριέρσον.

Στο πρώτο ματς, η Ντόρτμουντ επικράτησε στην έδρα της με 1-0 της Τσέλσι, χάρη στο γκολ του Αντεγέμι στο 63ο λεπτό.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 2 HD.