Λίβερπουλ από τα παλιά, ισοπέδωσε με επτάρα(!) την αποκρουστική Γιουνάιτεντ!

Ο Ντάργουιν Νούνιες

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images

Λίβερπουλ από τα παλιά, ισοπέδωσε με επτάρα(!) την αποκρουστική Γιουνάιτεντ!

Δημήτρης Χούπης 20:20 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 05.03.2023

Η Λίβερπουλ διέσυρε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 7-0 στο Anfield και ελπίζουν στην είσοδό τους στο Champions League.

Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 7-0 στο Anfield για την 26η αγωνιστική της Premier League. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πλησιάζει ακόμα περισσότερο την τετράδα.

Το χορό των γκολ τον άνοιξε ο Κόντι Χάκπο στο 43' μετά από ασίστ του Άντι Ρόμπερτσον. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως «πάτησαν γκάζι» και έβαλαν έξι γκολ! Στο 47' ο Ντάργουιν Νούνιες έκανε το 2-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Χάκπο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-0. 

Στο 66' ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκανε τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του Merseyside και εννέα λεπτά μετά ο Νούνιες έκανε το 5-0. Οι παίκτες του Κλοπ όμως είχαν όρεξη για περισσότερα γκολ. Ο Σαλάχ στο 83' έκανε το 6-0 και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πέντε λεπτά μετά διαμόρφωσε το τελικό 7-0.

Αυτός ο αγώνας ήταν ιστορικής σημασίας για τρεις παίκτες της Λίβερπουλ. Αρχικά ο Νούνιες και ο Χάκπο έγιναν το πρώτο δίδυμο των «κόκκινων» που σκοράρει από δύο τέρματα σε αγώνα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 1910 και τους Άρθουρ Γκόνταρντ και Τζέιμς Στούαρτ. Επίσης ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ στη Premier League, σκοράροντας 129 τέρματα σε 205 εμφανίσεις.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ανέβηκε κι άλλο στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 42 βαθμούς, έχοντας και μία αγωνιστική λιγότερη από την τέταρτη Τότεναμ που έχει 45. Αντίθετα η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 49 βαθμούς.