Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έφτασε τη Λίβερπουλ σε τίτλους και το ρεκόρ του Νταβίντ Ντε Χέα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

© Richard Sellers/Getty Images

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έφτασε τη Λίβερπουλ σε τίτλους και το ρεκόρ του Νταβίντ Ντε Χέα

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:20 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:20 - 26.02.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Νιούκαστλ στον τελικό του League Cup φτάνοντας του 67 τίτλους, και συνάμα ο Ντε Χέα έγινε ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheets στην ιστορία του συλλόγου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Νιούκαστλ στον τελικό του League Cup Αγγλίας, με τα γκολ που σημειώθηκαν από τον Κασεμίρο (33') και το αυτογκόλ του Μπότμαν (39'). Με αυτόν τον τρόπο έφτασε τους 67 τίτλους και σημείωσε μία ιστορική διάκριση. Πιο αναλυτικά, η ομάδα του Τεν Χαχ ισοφάρισε σε τρόπαια τη Λίβερπουλ, η οποία κατείχε μέχρι πρότινος τα πρωτεία στην Αγγλία.

Παράλληλα, ο Νταβίντ Ντε Χέα συνδύασε μαζί με την κατάκτηση του τροπαίου ένα ιστορικό επίτευγμα για τον ίδιο με την φανέλα της ομάδας του, αφού έφτασε τα περισσότερα clean sheets στην ιστορία του κλαμπ, ξεπερνώντας τον Πίτερ Σμάιχελ.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας προσπέρασε τον θρύλο των «Κόκκινων Διαβόλων» και Δανό προκάτοχό του φτάνοντας στο σύνολο τα 180 clean sheet, σε σύνολο 521 εμφανίσεων

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντε Χέα έχει κατακτήσει την Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup και το Europa League. Η ομάδα του Έρικ τεν χαχ υπερέχει στους τίτλους επί αγγλικού εδάφους, αντίθετα η Λίβερπουλ έχει περισσότερους ευρωπαϊκούς και διεθνείς τίτλους.