Τι αποτελέσματα χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο από τους σημερινούς αγώνες του Champions League;
i

©Intime

Τι αποτελέσματα χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο από τους σημερινούς αγώνες του Champions League;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:37 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:47 - 22.08.2023

Τρία αποτελέσματα θα ήταν ιδανικά το βράδυ της Τρίτης (22/8) για την Ελλάδα, με φόντο την βαθμολογία της UEFA.

Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό (22/8) καλεντάρι του UEFA Champions League, με τον αγώνα της ΑΕΚ με την Αντβέρπ να κεντρίζει το ελληνικό ενδιαφέρον. Ωστόσο δεν είναι η μόνη...

Υπάρχει ένας ακόμα αγώνας που προκαλεί επίσης ενδιαφέρον και αφορμή στέκεται, φυσικά, η βαθμολογία της UEFA. Πρόκειται για την αναμέτρηση της Ράκοφ με την Κοπεγχάγη από την οποία η χώρα μας μπορεί να εκμεταλλευτεί και τις δύο εκβάσεις της. 

Τι εννοούμε; Σε πρώτο χρόνο η γηπεδούχος αποτελεί εκπρόσωπο της Πολωνίας, που κυνηγάει την Ελλάδα στο ranking, επομένως ενδεχόμενη ήττα της και νίκη της ΑΕΚ θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Σε δεύτερο χρόνο, η Κοπεγχάγη εκπροσωπεί τη Δανία την οποία η χώρα μας θέλει να προσπεράσει, έχοντας ως στόχο τη 15η θέση.

Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο; Είναι προτιμότερο η Ράκοφ να νικήσει απόψε και σε γενικότερο πλαίσιο να πετάξει εκτός διοργάνωσης την Κοπεγχάγη, αφού αν μπει στους ομίλους οι ελληνικές ομάδες θα εισπράξουν 1.137.000 ευρώ έξτρα, λόγω ranking. Συν τοις άλλοις, η Ελλάδα βρίσκεται σε ρόλο κυνηγού επομένως ψάχνει απώλειες από τις προπορευόμενες ομάδες.

To «πρέπει» της ΑΕΚ

Όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ; Αφενός θα πρέπει να φύγει από το Βέλγιο με θετικό αποτέλεσμα - ιδανικά το «διπλό» - και παράλληλα στη ρεβάνς να σφραγίσει την πρόκριση, προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει 800 πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια που κάνει. 

Θυμίζουμε η χώρα μας έχει 22,325 πόντους και βρίσκεται στην 19η θέση, Από κάτω της βρίσκονται οι Πολωνοί με τους Κροάτες και προπορευόμενοι μέχρι την 15η θέση είναι οι Τσεχία, Δανία, Ισραήλ και Ουκρανία.

Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει σε βαθμούς τη σεζόν 2022/23
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20:45 - 21.08.2023

Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει σε βαθμούς τη σεζόν 2022/23

Οι εξαιρετικές επιδόσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη έχουν βοηθήσει την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, με τη χώρα μας ήδη να έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από ότι ολόκληρη την σεζόν 2022/23.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ UEFA

© Live Seeding UEFA