Ο όμιλος - εφιάλτης ολοκληρώθηκε... ονειρικά για τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν, εκτός Ευρώπης η Νιούκαστλ

Ο όμιλος - εφιάλτης ολοκληρώθηκε... ονειρικά για τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μίλαν, εκτός Ευρώπης η Νιούκαστλ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 14.12.2023

Με φινάλε-θρίλερ ολοκληρώθηκε ο έκτος όμιλος του UEFA Champions League, εκεί όπου η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την ισοπαλία με την Ντόρτμουντ (1-1) και πανηγύρισε - όπως και οι Γερμανοί - την πρόκριση στους «16». Την ίδια ώρα η Μίλαν έκανε «μυθική» ανατροπή στην Αγγλία (2-1) και πέταξε εκτός Ευρώπης τη Νιούκαστλ, παίρνοντας εκείνη το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν, με αποτέλεσμα αμφότερες να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «16» του UEFA Champions League. Oι δύο ομάδες κατέλαβαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση, αντίστοιχα, στο έκτο όμιλο της διοργάνωσης και έτσι θα βρεθούν στην κλήρωση για τα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο πρώτο μέρος η φιλοξενούμενη έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Σε πρώτο χρόνο ο Λι αστόχησε από την μικρή περιοχή (16') και δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμπαπέ μπροστά από κενή εστία είδε τον Ζίλε να σταματά την προσπάθειά του (17'). Ακολούθησε το δοκάρι του Μπαρκολά (20') και το χαμένο τετ-α-τετ του Κόλο Μουανί (24') που της στέρησε το 1-0.

Αυτό ήρθε από τελικά για τη Ντόρτμουντ στο ξεκίνημα του δεύτερο ημιχρόνου. Στο 51' ο Φίλκουργκ έκανε την ντρίμπλα και έδωσε ασίστ στον Αντεγέμι, ο οποίος άνοιξε το σκορ με συρτό τελείωμα. Όμως η απάντηση ήταν άμεση για τους φιλοξενούμενους, με τον Εμπαπέ να τροφοδοτεί τον Ζαΐρ Εμερί και εκείνος να ισοφαρίζει σε 1-1 (56'). Όσο η ώρα πέρναγε, οι γηπεδούχοι έδειχναν να αποδέχονται το αποτέλεσμα και έριξαν ταχύτητα. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Εμπαπέ, του οποίου όμως το γκολ στο 76' ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΜΙΛΑΝ

Την ίδια ώρα, η Μίλαν πήρε μία ανατροπή - έπος στην Αγγλία κόντρα στη Νιούκαστλ, επικρατώντας με 2-1. Η ομάδα του Πιόλι με αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί στους Europa League, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την ομάδα του Έντι Χάου.

To πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη γηπεδούχο να κρατάει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Ο Αλμιρόν ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα του, αφού είδε τον Τομόρι να τον προλαβαίνει πάνω στη γραμμή. Τελικά το γκολ ήρθε και το έφερε ο Ζοέλιντον για τη Νιούκαστλ, με το απίθανο σουτ του να καταλήγει στα δίχτυα (33'). 

Η απάντηση της Μίλαν ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πούλισικ να «εκτελεί» στο 59' τον Ντουμπράβκα, με μία δυνατή προσπάθεια. Ακολούθησε η απίθανη χαμένη ευκαιρία του Λεάο, ο οποίος ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ότι δεν έκανε εκείνος, όμως, το έκανε ο Τσουκουέζε στο 84' στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους της ομάδας στα... ουράνια. Μάλιστα, το 3-1 ήταν πολύ κοντά, όμως ο Τομόρι είδε την προσπάθειά του να σταματά στην κάθετη δοκό (90+4'). 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΜΙΛΟ: