«Πάρτι» της Άστον Βίλα κόντρα στον Άγιαξ και θριαμβευτική πρόκριση - Στα προημιτελικά του Conference League Λιλ και Μπριζ

Άστον Βίλα - Άγιαξ

i

© PrtScr

«Πάρτι» της Άστον Βίλα κόντρα στον Άγιαξ και θριαμβευτική πρόκριση - Στα προημιτελικά του Conference League Λιλ και Μπριζ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:57 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 15.03.2024

Η Άστον Βίλα ήταν εντυπωσιακή κόντρα στον Άγιαξ και πήρε την πρόκριση (4-0), ενώ τη θέση τους για τα προημιτελικά του Conference League έκλεισαν Λιλ και Μπριζ.

Τα τρία από τα τέσσερα βραδινά ματς του Conference League ολοκληρώθηκαν!

Μετά το 0-0 στο Άμστερνταμ, η Άστον Βίλα ήταν καταιγιστική στη ρεβάνς με τον Άγιαξ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση (4-0). Από την άλλη, η Λιλ έμεινε ισόπαλη κόντρα στην Στουρμ Γκρατς (1-1), ωστόσο το μεγάλο διπλό στην Αυστρία στο πρώτο ματς (0-3) είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Τέλος, η Μπριζ μπορεί να γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από τη Μόλντε την περασμένη Πέμπτη (7/3) με 2-1, ωστόσο στη ρεβάνς του Βελγίου έδειξε τα... δόντια της και προκρίθηκε (3-0).

Άστον Βίλα - Άγιαξ

Η ομάδα του Έμερι πίεσε από την αρχή και πήρε δικαίως το προβάδισμα που έψαχνε. Στο 25ο λεπτό, ο Γουότκινς νίκησε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με το κεφάλι άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό του ματς παρέμεινε ίδιο. Η Άστον Βίλα συνέχισε την πίεση και στο 60΄ πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης με τον Μπέιλι, ο οποίος πάτησε περιοχή κι εκτέλεσε υποδειγματικά (2-0).

Ένα τέταρτο αργότερα (75΄), ο Ντουράν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ντιαμπί στο 81ο λεπτό, χαρίζοντας μία μεγάλη πρόκριση στους Άγγλους (4-0).

Λιλ - Στουρμ Γκρατς

Η Λιλ είχε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση μετά το πρώτο ματς και στη ρεβάνς δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, στο 43ο λεπτό ο Σάντος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (45+2) και πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Στουρμ Γκρατς έφερε το ματς στα ίσα με τον Βούτριχ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Μπριζ - Μόλντε

Μετά την ήττα στη Νορβηγία, η Μπριζ κλήθηκε να κάνει την ανατροπή για την πρόκριση στους «8». Με το... καλημέρα στη ρεβάνς οι γηπεδούχοι έδειξαν τα... δόντια τους και πίεσαν για το γκολ που θα ισορροπούσε την κατάσταση. Αυτό το βρήκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Σκόου Όλσεν.

Με το... καλημέρα στην επανάληψη (48΄), ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ενώ στο 71ο λεπτό ο Σκόρας «κλείδωσε» την πρόκριση (3-0).

Αξίζει να σημειωθεί πως αύριο (15/3, 15:00, Cosmote TV) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση που θα καθορίσει τον δρόμο μέχρι το φινάλε. Θυμίζουμε πως από τα προημιτελικά κι έπειτα μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες και ομάδες από την ίδια χώρα.

Οι προημιτελικοί θα γίνουν στις 11 και 18 Απριλίου, ενώ οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 2 και 9 Μαΐου. Ο τελικός θα λάβει χώρα στις 29 Μαΐου, με την Opap Arena να φιλοξενεί αυτήν την σπουδαία αναμέτρηση.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»