«Γλυκιά» ήττα και πρόκριση για τη Φενέρμπαχτσε, έκλεισαν θέση στους «8» Φιορεντίνα και Βικτόρια Πλζεν

«Γλυκιά» ήττα και πρόκριση για τη Φενέρμπαχτσε, έκλεισαν θέση στους «8» Φιορεντίνα και Βικτόρια Πλζεν

Πάνος Κορομηλάς 22:27 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:33 - 14.03.2024

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε με 1-0 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, όμως πήρε την πρόκριση στους «8» του Conference League, χάρη στην καθαρή επικράτηση στον πρώτο αγώνα του Βελγίου. Φιορεντίνα και Μακάμπι Χάιφα έμειναν στο 1-1, με τους Ιταλούς να συνεχίζουν, έχοντας ως «προίκα» το υπέρ της σκορ (4-3) στην πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων. Στα πέναλτι εξασφάλισε το εισιτήριο η Βικτόρια Πλζεν, αφήνοντας έξω τη Σερβέτ.

Φενέρμπαχτσε και Φιορεντίνα, μπορεί να μην κατάφεραν να κερδίσουν Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Μακάμπι Χάιφα αντίστοιχα, όμως πήραν την πρόκριση για τις «8» καλύτερες ομάδες του Conference League, χάρη στο πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει από τους πρώτους αγώνες. Οι Τούρκοι, γνώρισαν μια ανώδυνη ήττα με 1-0, ενώ οι «βιόλα» έμειναν στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην ομάδα του Ισραήλ.

Έχοντας ισχυρό προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα, η Φενέρμπαχτσε μπήκε με σκοπό να το διαχειριστεί.

Βρήκε δίχτυα με τον Οσάγι - Σαμουέλ στο 19ο λεπτό, όμως μετά από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ.

Απείλησε στη συνέχεια με τον Σιμάνσκι, ενώ οι Βέλγοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Νίλσον στο 38ο λεπτό.

Τελικά οι Βέλγοι άνοιξαν το στο 68' με τον Ράσμουσεν, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Όμως στη συνέχεια δεν κατάφεραν να απειλήσουν πολύ, οι Τούρκοι αμύνθηκαν καλά και τελικά γνώρισαν μια ήττα που δεν στοίχησε καθόλου. Με το 3-0 στο Βέλγιο είχαν κάνει τη δουλειά και «κλείδωσαν» την παρουσία τους στα προημιτελικά.

Φιορεντίνα - Μακάμπι Χάιφα 1-1

Οι Ιταλοί αγχώθηκαν στο τέλος, όμως με την ισοπαλία «έκαναν τη δουλειά» πήραν την πρόκριση στους «8» του Conference League. Μεγάλος πρωταγωνιστής και των δύο αναμετρήσεων ο Τσέχος Αντονίν Μπαράκ, που σκόραρε το γκολ των Ιταλών σήμερα, ενώ ήταν και ο άνθρωπος που είχε δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο πρώτο συγκλονιστικό παιχνίδι, με buzzer - beater στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων

Απόλυτα κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν ευκαιρίες όμως ήταν απρόσεκτοι στην εκτέλεση και δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα.

Αντίθετα, οι Ισραηλινοί βρήκαν δίχτυα στη μοναδική καλή στιγμή τους στο 41 με τον Σίμιτς, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Φιορεντίνα βρήκε γκολ με τον Μπαράκ.

Ο άνθρωπος που χάρισε τη νίκη στους «βιόλα» στο φινάλε της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων, βρήκε πάλι δίχτυα με ωραία κεφαλιά.

Η Μακάμπι Χάιφα κατάφερε να μειώσει στο 88' με τον Χαλαϊλί, όμως δεν υπήρχε χρόνος να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ματς και ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο την πορεία της στη διοργάνωση.

Βικτόρια Πλζεν - Σερβέτ 0-0 (3-1 πεν.)

Βικτόρια Πλζεν και Σερβέτ έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι μετά το τελικό 0-0 στην κανονική διάρκεια αλλά και την παράταση.

Καλύτεροι στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι, είχαν ευκαιρίες όμως ήταν αρκετά απρόσεκτοι στην τελική προσπάθεια.

Μετά την ανάπαυλα, ο Ιμπραχίμα Τραορέ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ για τους Τσέχους, όμως το σουτ του πέρασε άουτ στο 54'.

Οι δύο ομάδες πάλεψαν, όμως δεν βρήκαν το γκολ που θα χάριζε την πρόκριση και οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί, ο Βίντρα είχα σημαντική ευκαιρία στο 97', αστοχώντας από καλή θέση. Η τελευταία καλή στιγμή της παράταση ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Σεβέριν σούταρε από κοντά, όμως ο Γεντλίκα απέκρουσε και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στη «ρώσικη ρουλέτα». Στεφάνοβιτς, Σεβέριν και Τσουνεμότο αστόχησαν για τη Σερβέτ και με αυτόν τον τρόπο οι Τσέχοι έδωσαν ραντεβού στους «8».

Ισοπέδωσε με πεντάρα τη Φράιμπουργκ και προκρίθηκε στους «8» η Γουέστ Χαμ, «άγγιξε» το θαύμα η Βιγιαρεάλ
EUROPA LEAGUE

21:40 - 14.03.2024

Ισοπέδωσε με πεντάρα τη Φράιμπουργκ και προκρίθηκε στους «8» η Γουέστ Χαμ, «άγγιξε» το θαύμα η Βιγιαρεάλ

Η Γουέστ Χαμ έκανε πάρτι στο Λονδίνο, διαλύοντας τη Φράιμπουργκ με 5-0 και πέρασε στα προημιτελικά του Europa League, ενώ η Βιγιαρεάλ πήγε να γράψει ιστορία, αλλά το τελικό 3-1 χάρισε την πρόκριση στη Μαρσέιγ. Στους «8» και οι Μίλαν και Μπενφίκα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «16»