Ατζούν: «Πρέπει στην Τουρκία να φέρνουμε ξένους διαιτητές όπως κάνουν στην Ελλάδα»

Ατζούν: «Πρέπει στην Τουρκία να φέρνουμε ξένους διαιτητές όπως κάνουν στην Ελλάδα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:49 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:50 - 11.03.2024

Δηλώσεις για το κομμάτι της διαιτησίας στην Τουρκία έκανε ο Ατζούν Ιλιτζαλί, τονίζοντας πως πρέπει η ομοσπονδία στη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας.

Την Κυριακή (10/3) η Φενέρμπαχτσε επικράτησε της Πεντικσπόρ με 4-1 και να παίρνει ένα εύκολο τρίποντο. Εντούτοις, ο διαιτητής Καντίρ Σαγλάμ βρέθηκε στο επίκεντρο για το πως χειρίστηκε τον αγώνα. Ο ρέφερι έδωσε συνολικά 46 φάουλ, έδειξε 12 κίτρινες κάρτες, τρεις κόκκινες καθώς και ένα πέναλτι, με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρή κριτική.

Ένας από αυτούς που την άσκησαν ήταν και ο γνωστός επιχειρηματίας, Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος σε δηλώσεις του τα «έχωσε» στον Σαγλάμ. Παράλληλα, ο ίδιος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ελλάδα όσον αφορά τους ξένους διαιτητές, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στον Σλάγκερ που βρέθηκε στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

«Κάθε 2 λεπτά κάποιος παίκτης έπεφτε κάτω. Δεν έβλεπες να παίζεται παιχνίδι. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο από όταν ήμουν δέκα χρονών. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η λύση σε αυτό είναι πολύ απλή. Στην Αγγλία, εάν οι ιατροί μπουν στο γήπεδο για έναν παίκτη και αυτός ο παίκτης "πεθάνει", τότε δεν μπορεί να συμμετάσχει στις επόμενες δύο επιθέσεις, ο διαιτητής δεν του επιτρέπει να βγει στο γήπεδο», ανέφερε σε πρώτο χρόνο ο Ατζούν ο οποίος συνέχισε μιλώντας για το παράδειγμα της Stoiximan Super League, λέγοντας πως:

«Όμως υπάρχει λύση για όλα αυτά. Εκλιπαρώ την Ομοσπονδία να υιοθετήσει έναν κανονισμό που να λέει: "Ένας παίκτης δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις επόμενες δύο επιθέσεις". Το ποδόσφαιρο στην Τουρκία έχει γίνει ανυπόφορο. Αυτό συμβαίνει μόνο εδώ, ούτε καν στην Ελλάδα. Η ομοσπονδία κάτι πρέπει να κάνει για αυτό. Στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός σφύριξε Γερμανός διαιτητής. Στα μάτια μου υπάρχει ένα χάος στη χώρα. Αν θέλουμε την ειρήνη, η λύση είναι μία. Φέρτε ξένους διαιτητές».

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού: Μόλις μία νίκη οι Πειραιώτες στα τελευταία 13 ντέρμπι αιωνίων!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:15 - 11.03.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού: Μόλις μία νίκη οι Πειραιώτες στα τελευταία 13 ντέρμπι αιωνίων!

Ένα φοβερό σερί τρέχει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς στα τελευταία 13 ντέρμπι αιωνίων μετράει έξι νίκες και έξι ισοπαλίες, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μόλις μία νίκη.

Για την ιστορία, ο διαιτητής που βρέθηκε στο επίκεντρο κινδυνεύει να μείνει εκτός πινάκων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η TFF (Turkish Football Federation) εξετάζει την παραδειγματική τιμωρία του ρέφερι, για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Πεντικσπόρ.