Η Τούμπα «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ μέσα στο 2024

Ντεσπόντοφ

i

© Intime

Η Τούμπα «πληγώνει» τον ΠΑΟΚ μέσα στο 2024

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:35 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:35 - 11.03.2024

Το εντός έδρας αρνητικό σερί του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι που προβληματίζει...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το αριστερό στα playoffs της Stoiximan Super League!

Στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον Άρη για την 1η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων και γνώρισε την ήττα (0-1). Οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν το τρίποντο, με τον «killer» Λορέν Μορόν να βάζει την υπογραφή του.

Ως αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος του Βορρά έπεσε ξανά από την κορυφή και πλέον βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και μάλιστα σε ματς κομβικής σημασίας. Όπως διαπιστώνεται μέχρι στιγμής, οι Θεσσαλονικείς «πληγώνονται» από το... σπίτι τους, ενώ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις οι επιδόσεις είναι εμφανώς καλύτερες.

Η «λύτρωση» του Κεντζιόρα και οι μηδέν νίκες

Μέσα στο 2024, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει δώσει πέντε ντέρμπι στην Τούμπα σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας μόλις μία νίκη (!), αυτήν κόντρα στον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, ο Δικέφαλος υποδέχτηκε το «τριφύλλι» κι επικράτησε με 2-1, χάρη στα τέρματα του Ντεσπόντοφ. Το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης με τον Μπακασέτα, το οποίο δεν αποτέλεσε αρκετό.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του μία «διαβολοβδομάδα» με τρεις συνεχόμενους «τελικούς» στην Τούμπα.

Η πρώτη ομάδα που φιλοξενήθηκε από τον Δικέφαλο σε αυτήν την τριάδα αγώνων ήταν η ΑΕΚ, η οποία έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Ο Ελίασον έδωσε το προβάδισμα στην Ένωση κι όλα έδειχναν πως οι κιτρινόμαυροι θα φύγουν από τη Θεσσαλονίκη με το διπλό-κορυφής, ωστόσο στα τελευταία λεπτά ο Κεντζιόρα «λύτρωσε» τους γηπεδούχους (1-1).

Τρεις μέρες αργότερα ακολούθησε η πρώτη μάχη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Με σκόρερ τον Σπόραρ, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ «απέδρασε» από την Τούμπα κι απέκτησε ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης (0-1).

Τέλος, η εβδομάδα-φωτιά για τους ασπρόμαυρους ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από την Τούμπα και οδήγησε τους γηπεδούχους σε μία βαριά ήττα (1-4).

Η χθεσινή (10/3) ήττα από τον Άρη έδωσε συνέχεια σε ένα αρνητικό σερί, το οποίο έχει δημιουργήσει αρκετά βαθμολογικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Πλέον ο Δικέφαλος έχει μπροστά του μία μεγάλη μάχη με την Ντίναμο για τους «16» του Conference League.

Η ήττα στο Ζάγκρεμπ (2-0) έχει δώσει το προβάδισμα στους Κροάτες, ωστόσο η επερχόμενη ρεβάνς της Τούμπας μπορεί να αποτελέσει μία... χρυσή ευκαιρία για αντίδραση.