O ΠΑΟΚ έβγαλε ένδειξη... «χαμηλή μπαταρία»

Κιρίλ Ντεσπόντοφ

i

©intime

O ΠΑΟΚ έβγαλε ένδειξη... «χαμηλή μπαταρία»

Μάνος Τσαλγατίδης 12:58 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 11.03.2024

O Mάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον κουρασμένο ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου που έχει κι αυτός ευθύνη.

«Βρισκόμαστε στο τέλος ενός εξαντλητικού προγράμματος που μας στράγγιξε, είναι μία δύσκολη φάση που καλείσαι να έχεις ένταση για την πρώτη απόφαση, το πρώτο κοντρόλ. Είναι κάτι που μας λείπει. Οι παίκτες έχουν πιέσει τον εαυτό τους σε όλη τη σειρά των παιχνιδιών, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις αυτή την ενέργεια, είναι κάτι που μας έλειψε σήμερα», ήταν τα λόγια του Ράζβαν Λουτσέσκου με τη λήξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη και την ήττα των «ασπρόμαυρων», με τον τεχνικό του Δικεφάλου να τα λέει όλα σε μερικές γραμμές.

Όχι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν ξεχάσει ούτε πως να παίζουν ποδόσφαιρο, ούτε πως να κάνουν κοντρόλ, ούτε ξαφνικά παίζουν στο γήπεδο τα δίδυμα αδέρφια τους. Είναι οι ίδιοι που έκαναν πριν μέχρι ένα μήνα και κάτι όλη την Ελλάδα να παραμιλά με τις εμφανίσεις τους. Τι άλλαξε ξαφνικά; Άλλαξε ότι ήρθε η έντονη κόπωση! Ο ΠΑΟΚ πίεσε τον εαυτό του, άγγιξε τα όρια του και ίσως σε κάποιες στιγμές να τα ξεπέρασε, αλλά αυτό που παρήγαγε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους δεν είχε εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια.

Αυτό όμως είχε και ένα τίμημα, τη σωματική κόπωση. Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να έμοιαζαν πως δεν ανεβάζουν εντάσεις, αλλά όλο αυτό που παρήγαγαν απαιτούσε τεράστια σωματική και ψυχική προσήλωση. Οι «ασπρόμαυροι» πλέον έβγαλαν την ένδειξη... χαμήλ μπατάρ ή αλλιώς ότι χρειάζονται φόρτιση, αφού μοιάζουν εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχολογικά. Η διαχείριση του Λουτσέσκου το χρονικό διάστημα δεν είναι και η καλύτερη και όλα αυτά μαζί έφτασαν τον Δικέφαλο σε ένα αγωνιστικό τέλμα.

Θεωρώ λάθος τις επιλογές του προπονητή στο παιχνίδι με τον Άρη, αφού υπήρχαν παίκτες που θα μπορούσαν να ξεκουραστούν, όπως για παράδειγμα οι Μπάμπα-Μεϊτέ, κι όχι μόνο...

Προφανώς και το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ήττα από τον Άρη. Όλοι κερδίζουν και όλοι χάνουν. Το πρόβλημα είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι προβληματικός στα τελευταία 20 μέτρα και εξαιρετικά προβλέψιμος. Υπήρχε το θέμα με τα φορ που δεν σκοράρουν ούτε σε εστία ράγκμπι, ήρθε και η κόπωση που φέρνει τη θολούρα στο μυαλό για να... δέσει το γλυκό για τον ΠΑΟΚ, που κινδυνεύει να γκρεμίσει όσα έχτισε όλο αυτό το διάστημα. Είναι σαφές πως η διακοπή των Play Off για μερικές ημέρες θα κάνει καλό στην ομάδα που έχει ανάγκη την ξεκούραση όπως ο διψασμένος το νερό. Το θέμα είναι πως πριν από αυτή τη διακοπή ο Δικέφαλος έχει μπροστά του τον αγώνα με την Ντιναμό που κρίνει πρόκριση.

Προφανώς και οι Κροάτες θα κάνουν ότι ο Άρης, η Λαμία, ο Πανσερραϊκός και ο Ολυμπιακός. Θα του δώσουν την μπάλα θα κλείσουν τους χώρους και θα περιμένουν γνωρίζοντας πως τα φορ της ομάδας είναι ακίνδυνα και πως οι υπόλοιποι είναι κουρασμένοι. Προφανώς και το ματς γυρίζει, αλλά γενικά δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες για τον ΠΑΟΚ.

Κοντολογίς ο ΠΑΟΚ ακόμα είναι μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και έχει μπροστά του την ευκαιρία να βγάλει ότι δύναμη του απομένει μέσα του κόντρα στην Ντιναμό την Πέμπτη. Ωστόσο, αν δεν ξεκουραστεί και ο Λουτσέσκου δεν προσθέσει κάτι καινούργιο στο τακτικό πλάνο τα πράγματα σφίγγουν επικίνδυνα.