Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)

Ο Φατίχ Τερίμ πανηγυρίζει με τους οπαδούς της Γαλατά το 3-1 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε

i

Γαλατάσαραϊ / Twitter

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:51 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:33 - 12.03.2024

Ο Παναθηναϊκός άλωσε με 3-1 την έδρα του Ολυμπιακού, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ. Μόνο που ο Τούρκος προπονητής είχε την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο διπλό έχοντας οδηγήσει τη Γαλατάσαραϊ στην επικράτηση στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε.

Τα ντέρμπι αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα του Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος προπονητής έχει εξηγήσει πως λατρεύει να προπονεί στα πιο σπουδαία παιχνίδια και να βιώνει τα έντονα συναισθήματα που παράγουν. Μία αίσθηση που είναι φανερό πως την απολαμβάνει και στον Παναθηναϊκό και αποδίδει πολύ μεγαλύτερη σημασία στα ματς με τους εγχώριους ανταγωνιστές του Τριφυλλιού.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με ένα σκορ δίκαιο που επιτεύχθηκε με ανατροπή. Με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα που τον διατήρησε στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού σε αντίθετη εκδοχή οι πιθανότητες για να στεφθεί πρωταθλητής θα εκμηδενίζονταν.

Ασφαλώς, μεγάλο μερίδιο στο διπλό έχει ο Φατίχ Τερίμ. Με τη νοοτροπία που εμφύσησε στους παίκτες του, την ψυχολογική προετοιμασία και τις αποφάσεις στον σχεδιασμό της τακτικής. Ο «αυτοκράτορας» παρουσίασε στο Φάληρο ένα γκρουπ που ήξερε τι ήθελε, πως να το πάρει και δεν πανικοβλήθηκε μετά το γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η νίκη δεν είναι η πρώτη που πανηγύρισε ο Τερίμ υπό αυτές τις συνθήκες. Κατά κάποιο τρόπο, ο 71χρονος προπονητής κέρδισε ένα παρόμοιο ματς στην Τουρκία πριν μία τετραετία. Όταν οδήγησε τη Γαλατάσαραϊ στο 3-1 επί της Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας, με ανατροπή στο σκορ.

Το «Διηπειρωτικό Ντέρμπι» της Κωνσταντινούπολης διεξήχθη στην 23η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος της περιόδου 2019-2020, στις 23 Φεβρουαρίου 2020. Η Φενέρμπαχτσε υποδέχτηκε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» τη Γαλατάσαραϊ, έχοντας αβαντάζ στη βαθμολογία. Με τα «λιοντάρια» του Τερίμ να «καίγονται» για του τρεις βαθμούς για να έχουν ελπίδες τον τίτλο.

Η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε στο 21' με εκτέλεση πέναλτι του Κρουζ. Σε ανάλογο τάιμινγκ είχε προηγηθεί και ο Ολυμπιακός με τον Ποντένσε στο 24'. Επίσης, η ισοφάριση ήρθε σε παρόμοιο χρονικό σημείο. Ο Ντονκ είχε σκοράρει στο 40' για τη Γαλατά, ο Μπακασέτας πέτυχε γκολ στο 41' για τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, τα επόμενα γκολ σημειώθηκαν σε διαφορετικά λεπτά. Η Γαλατάσαραϊ νίκησε στο φινάλε, με τον Φαλκάο να σκοράρει το 2-1 με πέναλτι στο 80' και τον Ονιεκούρου στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Ένας παίκτης με σύντομο πέρασμα από τους «ερυθρόλευκους». Για τον Παναθηναϊκό, ο Ιωαννίδης χρίστηκε δύο φορές σκόρερ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο 70'.

Βασική διαφοροποίηση; Στο «Σουκρού Σαράτσογλου» υπήρχαν οπαδοί της Γαλατάσαραϊ και ο Φατίχ Τερίμ πανηγύρισε μαζί τους μετά τη λήξη. Στην Τουρκία επιτρέπονται οι μετακινήσεις, στην Ελλάδα, όχι. Οπότε, ο Τερίμ περίμενε την υποδοχή των φίλων του Παναθηναϊκού στο πούλμαν, στη συμβολή των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας!