Στα μεγάλα ματς ο Μπακασέτας έβαλε τη σφραγίδα του κι απομένει η ΑΕΚ

Στα μεγάλα ματς ο Μπακασέτας έβαλε τη σφραγίδα του κι απομένει η ΑΕΚ

Γιώργος Σακελλαρίου 23:20 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 11.03.2024

Ο Τάσος Μπακασέτας έχει σκοράρει κόντρα στις τρεις από τις υπόλοιπες τέσσερις μεγάλες ομάδες των playoffs. Απομένει η ΑΕΚ…

Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση τον περασμένο Γενάρη και ο Τάσος Μπακασέτας άφησε την Τράμπζονσπορ έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του για να γυρίσει στην Ελλάδα.

Το «τριφύλλι» έδωσε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στον 30χρονο αρχηγό της Εθνικής με στόχο φυσικά να ενισχυθεί κι άλλο μεσοεπιθετικά στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μπακασέτας ως Έλληνας παίκτης δεν χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Γνωρίζει από πρωταθλητισμό, την πίεση της κορυφής και μπήκε αμέσως στα βαθιά.

Ο Έλληνας άσος χωρίς να κάνει ακόμα την τρομερή εμφάνιση, έχει δείξει τις αρετές του και ήδη μετράει τρία γκολ σε αγώνες με τις τρεις ομάδες του Big 5. Μόνο κόντρα στην ΑΕΚ δεν σκόραρε, διότι πολύ απλά δεν έπαιξε…

Στο 2-2 στην OPAP Arena δεν είχε κλείσει ακόμα η μεταγραφή του, αλλά θα έχει στην πορεία δύο ευκαιρίες να πληγώσει και την πρώην ομάδα του. Ενδεχομένως, σ’ αυτά τα ντέρμπι τα γκολ του να είναι ακόμα πιο σημαντικά στη μάχη του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπακασέτας έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει αυτά για τα οποία τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Το ντεμπούτο του δεν ήταν ιδανικό, αφού στη Λεωφόρο στις 24 Γενάρη γνώρισε την ήττα στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο. Ο ίδιος, πάντως, ξεκίνησε το ματς με σουτ στο δοκάρι και μάλιστα με το δεξί!

Στις 28 Γενάρη έπαιξε το πρώτο του ντέρμπι. Στην Τούμπα κέρδισε το πέναλτι από τον Τάισον και ισοφάρισε σε 1-1, αλλά το «τριφύλλι» ηττήθηκε. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.

Στις 4 Φεβρουαρίου είχε και την πρώτη του ασίστ. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δημιούργησε το 2-0 με σέντρα στον Γερεμέγεφ, που ήταν και το τελικό σκορ. Στο 1-0, ο ίδιος είχε την κάθετη πάσα στον Παλάσιος, ο οποίος γύρισε στον Μπερνάρ που σκόραρε.

Μετά τον ΠΑΟΚ ήταν η σειρά του Άρη να δει (28 Φεβρουαρίου) τον Μπακασέτα να σκοράρει. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός με σουτ άνοιξε το σκορ. Άξιο αναφοράς; Το έκανε και πάλι με το δεξί που δεν είναι το καλό του πόδι!

Σκυτάλη πήρε την Κυριακή το βράδυ ο Ολυμπιακός. Ο Έσε απομάκρυνε πριν τη γραμμή το πλασέ του Μπερνάρ και ο Μπακασέτας ήταν στη σωστή θέση για να ισοφαρίσει. Πάλι με το δεξί! Στο 2-1, παράλληλα, του Ιωαννίδη, ο Μπακασέτας έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης προσωρινά πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Έλληνας φορ. Απλά να επισημάνουμε ότι κι αυτό το σουτ ο Μπακασέτας το έκανε το με δεξί! Μελανό σημείο η αποβολή του στο ματς Κυπέλλου, για το επεισόδιο με τον Τάισον.