Τα πράσινα Όσκαρ σε Τερίμ, Ιωαννίδη, Μπερνάρ απονεμήθηκαν στα γενέθλια του Ολυμπιακού - Η σύμπτωση με την τριάρα του 2014

Τα πράσινα Όσκαρ σε Τερίμ, Ιωαννίδη, Μπερνάρ απονεμήθηκαν στα γενέθλια του Ολυμπιακού - Η σύμπτωση με την τριάρα του 2014

Γιώργος Σακελλαρίου 18:26 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 11.03.2024

Ο Παναθηναϊκός στις 2 Μαρτίου του 2014 νίκησε με 3-0 τον Ολυμπιακό, πάλι παραμονή της απονομής των Όσκαρ. Από τον Μπεργκ στον Ιωαννίδη!

Ο Παναθηναϊκός έστησε πάρτι στα γενέθλια του αιωνίου αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με θαυμάσιο γκολ του Ποντένσε, δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ορμή και την αποφασιστικότητα που είχε το «τριφύλλι». Οι «πράσινοι» μετά τις γκέλες με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έχασαν νωρίς τον Ντραγκόβσκι, αλλά δεν τα παράτησαν.

Ο Ιωαννίδης με συμπαραστάτες τους Μπερνάρ, Μπακασέτα, Παλάσιος σμπαράλιασε την άμυνα των Πειραιωτών. Σίγουρα δεν υστέρησε κανείς πάντως από την ομάδα του Φατίχ Τερίμ. Εκεί, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός έμοιαζε εκτός μάχης, ξαφνικά γύρισε το χαρτί και ασφαλώς έχει μπροστά του δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που θα κρίνουν πολλά για τον τίτλο.

Η σύμπτωση με την οσκαρική τριάρα του 2014

Ο Παναθηναϊκός στις 10 Μαρτίου 2024, ανήμερα των 99ων γενεθλίων του Ολυμπιακού έστησε πάρτι στον Πειραιά. Έκανε το ίδιο πριν από ακριβώς δέκα χρόνια. Ας αφήσουμε στην άκρη του 3-0 του πρώτου γύρου που κρίθηκε στα δικαστήρια, εξαιτίας του τραυματισμού του Χουάνκαρ από κροτίδα.

Ήταν πάλι άνοιξη. Στις 2 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου φιλοξενήθηκε από τον Ολυμπιακό. Η επόμενη μέρα ήταν Καθαρή Δευτέρα. Τώρα είμαστε στις Απόκριες, αλλά μία εβδομάδα πριν τον… χαρταετό. Λίγες ώρες μετά τον πράσινο θρίαμβο το 2014, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, υπήρχε η γιορτή των Όσκαρ. Η απονομή των βραβείων στους σταρ του Χόλιγουντ. Η οποία έμεινε στην ιστορία για την θρυλική selfie της Έλεν ΝτεΤζενέρις με αρκετούς αστέρες. Όπως και φέτος υπήρχε μετά το ματς η απονομή, με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου να διακρίνεται στο Λος Άντζελες.

Αυτό λίγο απασχολεί ενδεχομένως τον οπαδό του «τριφυλλιού» που πανηγύρισε με την ψυχή του το πάρτι στα γενέθλια του αντιπάλου του. Ο Ολυμπιακός το 2014 είχε λίγες μέρες νωρίτερα ευρωπαϊκό αγώνα. Τότε, όμως, είχε πετύχει σπουδαία νίκη εντός έδρας επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0. Φέτος συνετρίβη στο Φάληρο από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1. Εκείνη τη χρονιά, επίσης, ο Ολυμπιακός είχε Ισπανό τεχνικό, τον Μίτσελ, όπως και φέτος τον Μεντιλίμπαρ. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Παναθηναϊκός έκανε εμφάνιση για Όσκαρ, έβαλε ξανά τρία γκολ και μπήκε στη μάχη για τον τίτλο.

Εκείνη τη σεζόν δεν πέτυχε κάποιος δύο γκολ, όπως ο Ιωαννίδης. Ο Πράνιτς άνοιξε το σκορ από ασίστ του Μπεργκ και ο Σουηδός έκανε στο δεύτερο ημίχρονο το 2-0. Σε μία τρομερή εμφάνιση του ικανότατου επιθετικού. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με φάουλ ο Αμπέντ στο φινάλε κι αφού νωρίτερα οι Πειραιώτες είχαν χάσει πέναλτι με τον Τσόρι Ντομίνγκες.

Ο Ζέκα είναι ο μοναδικός που έζησε και τους δύο θριάμβους. Το 2014 έπαιξε σε όλο το ματς, ενώ τώρα ήταν στον πάγκο.

Τα πράσινα Όσκαρ του ντέρμπι

Σκηνοθεσίας

Ο Φατίχ Τερίμ στην Τουρκία αποκαλείται «αυτοκράτορας». Στα 70 του χρόνια ενδεχομένως κάποιες ιδέες του να μην συμβαδίζουν με το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ούτε είναι τέλειος, ούτε φυσικά κι «άσχετος». Το σίγουρο είναι ότι έχει ισχυρή προσωπικότητα και νοοτροπία νικητή. Αν θα καταφέρει να βάλει στην ανομβρία 14 ετών για το «τριφύλλι» θα φανεί. Ασφαλώς κι έκανε λάθη. Αλλά στο Φάληρο παρουσίασε μία ομάδα που αρνήθηκε να λυγίσει.

Α’ ανδρικού ρόλου

Φυσικά ο Φώτης Ιωαννίδης παίρνει το «χρυσό» αγαλματίδιο. Στο πρώτο γκολ έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας, περίμενε το ανέβασμα του Μπερνάρ και έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα για να γίνει στη συνέχεια το 1-1. Στη συνέχεια έβαλε και δύο γκολ, σφράγισε τον θρίαμβο και το γιόρτασε με την αγάπη του…

Β’ ανδρικού ρόλου

Ο Μπερνάρ σε λίγους μήνες δεν θα φοράει τη φανέλα του «τριφυλλιού». Θα συνεχίσει στην Ατλέτικο Μινέιρο από την οποία έχει ανακοινωθεί. Ο ίδιος, όμως, δεν δείχνει να τα έχει… φορτώσει στον κόκορα. Το αντίθετο. Σαν να θέλει φεύγοντας να αφήσει την υπογραφή του στο πρωτάθλημα. Μπορεί οι αριθμοί του Βραζιλιάνου εξτρέμ να μην φανερώνουν τη σημαντική προσφορά του, αλλά στα μεγάλα ματς ειδικά βγάζει τρομερό πάθος.

Διασκευασμένο σενάριο

Ο Γιούρι Λοντίγκιν ήταν στον πάγκο, αλλά κλήθηκε μόλις στο 7’ ν’ αντικαταστήσει τον τραυματία Ντραγκόβσκι. Δέχθηκε ένα τρομερό γκολ από τον Ποντένσε, ωστόσο, έκανε μία μεστή εμφάνιση. Μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες, πανηγύρισε ξανά στον Πειραιά. Στις 17 Γενάρη έπαιξε ρόλο στην πρόκριση στο Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι. Το βράδυ της Κυριακής ήταν μέλος της ομάδας που πήρε μία ιστορική νίκη.

Η νύχτα που ο Ιωαννίδης μπήκε στο πάνθεον των πράσινων αστέρων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:30 - 11.03.2024

Η νύχτα που ο Ιωαννίδης μπήκε στο πάνθεον των πράσινων αστέρων

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει πείσει τους πάντες για το αστείρευτο ταλέντο του, όμως ήθελε να «υπογράψει» ένα ντέρμπι για να ανέβει στην επόμενη πίστα. Ο 24χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, στο σωστό τάιμινγκ και στο ιδανικό γήπεδο με τον πιο άσπονδο αντίπαλο.

Κοστούμια

Ο Τάσος Μπακασέτας στο ματς της Λεωφόρου στον δεύτερο γύρο για την κανονική διάρκεια έδωσε την ασίστ στο 2-0 του Γερεμέγεφ και ουσιαστικά κλείδωσε η νίκη του «τριφυλλιού». Αυτή τη φορά έραψε «κοστούμι» στον αιώνιο αντίπαλο με γκολ. Έκανε το 1-1, είχε συμμετοχή και στο 2-1 με το σουτ που απέκρουσε ο Πασχαλάκης πριν το ριμπάουντ και το γκολ του Ιωαννίδη. Λεπτομέρεια. Και τα δύο σουτ του Μπακασέτα ήταν με το δεξί πόδι. Το «κακό».

Οπτικά εφέ

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν σκόραρε, δεν πιστώθηκε κάποια ασίστ, αλλά ήταν ιδιαίτερα απειλητικός κι έκανε καλό παιχνίδι τακτικά. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι, αλλά ο Σλάγκερ στον αγωνιστικό χώρο και ο Μίλερ στο VAR έκριναν ότι δεν υπάρχει επαφή. Σε κάθε περίπτωση, ο Κάρμο φάνηκε να βρίσκει τον Αργεντινό, αλλά οι διαιτητές είχαν οπτικά εφέ και δεν διέκριναν καλά τη φάση.