Η νύχτα που ο Ιωαννίδης μπήκε στο πάνθεον των πράσινων αστέρων

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Η νύχτα που ο Ιωαννίδης μπήκε στο πάνθεον των πράσινων αστέρων

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει πείσει τους πάντες για το αστείρευτο ταλέντο του, όμως ήθελε να «υπογράψει» ένα ντέρμπι για να ανέβει στην επόμενη πίστα. Ο 24χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία, στο σωστό τάιμινγκ και στο ιδανικό γήπεδο με τον πιο άσπονδο αντίπαλο.

Η 10η Μαρτίου του 2024 ήταν η μέρα που ο Φώτης Ιωαννίδης, πέρασε στο πάνθεον των σπουδαίων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς, ο διεθνής στράικερ πείθει για τις ικανότητες και το ταλέντο του, αλλά οι μεγάλοι παίκτες ξεχωρίζουν στα μεγάλα παιχνίδια. «Υπογράφουν» νίκες σε ντέρμπι για τον σύλλογο τους και διακρίνονται εκεί που έχει την ύψιστη σημασία.

Την Κυριακή 10/3/2024, ο Ιωαννίδης έγραψε το όνομα του στην ιστορία του Τριφυλλιού. Με δύο γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ήταν ο πρωταγωνιστής στο διπλό του Παναθηναϊκού με 3-1 επί του Ολυμπιακού. Ο Φωτάρας όπως τον αποκαλεί ο κόσμος, ανέβηκε στην επόμενη πίστα. 

Με αμιγώς ιστορικά κριτήρια να το εξετάσουμε, ο Ιωαννίδης είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας που σκοράρει δύο γκολ στο φαληρικό γήπεδο, μετά τον αείμνηστο Ανδρέα Παπαεμμανουήλ. Ο οποίος είχε πετύχει χατ-τρικ στις 24 Ιουλίου του 1960, στη νίκη του Παναθηναϊκού με 4-1 επί του Ολυμπιακού. 

Ο πιο πρόσφατος επιθετικός ο οποίος έχει να παρουσιάσει παρόμοιο επίτευγμα, ήταν ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε. Την 1η Δεκεμβρίου του 2002, ο «Μανώλης» από την Πολωνία είχε ισοφαρίσει σε 2-2 για τους «πράσινους» το 2-0 των «ερυθρολεύκων». Κοινώς, μία εικοσαετία πριν…

Κυρίως, όμως, με την απόδοση του, με την κινητικότητα του, με την ένταση του, ο Ιωαννίδης έμοιαζε ασταμάτητος. Ακόμα και ένας κεντρικός αμυντικός υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Κάρμο της Πόρτο που παίζει δανεικός στον Ολυμπιακό, δεν μπόρεσε να σταματήσει τον άσο του Παναθηναϊκού. Στην κυριολεξία, υπήρξαν φάσεις που ο Ιωαννίδης πήρε όλους τους αντιπάλους του… αμπάριζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα νούμερα επιβεβαιώνουν πως πια ο Ιωαννίδης είναι ένα «9άρι» κλάσης. Το μείζον πρόβλημα του μέχρι πρότινος, ήταν τα τελειώματα. Ο διεθνής στράικερ έκανε τα πάντα με ευκολία, εκτός από το σκοράρισμα. Τώρα, το ερώτημα της εκτελεστικής δεινότητας παίρνει απάντηση. 20 γκολ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 2.303 λεπτά…

Το καλύτερο απ’ όλα, όμως, είναι ο χαρακτήρας του Ιωαννίδη. Ένας απίστευτα cool τύπος, με αστείρευτη αυτοπεποίθηση. Ο Ιωαννίδης μιλούσε για υποχρέωση πρωταθλητισμού από τον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι του 2021, όταν οι τότε συμπαίκτες του δεν τολμούσαν να εκστομίσουν τη λέξη ούτε στις off the record συζητήσεις. 

Τώρα, που είναι ο βασικός «φουνταριστός» και ηγέτης της ομάδας, ο 24χρονος στράικερ μιλάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν έχει αλλάξει, χωρίς ίχνος έπαρσης και με τον ίδιο τόνο! Κάτι που επιβεβαιώνουν και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Τριφυλλιού, επισημαίνοντας πως η φήμη δεν έχει αλλοιώσει την προσωπικότητα του διεθνούς άσου.