Ισοπέδωσε με πεντάρα τη Φράιμπουργκ και προκρίθηκε στους «8» η Γουέστ Χαμ, «άγγιξε» το θαύμα η Βιγιαρεάλ

Ισοπέδωσε με πεντάρα τη Φράιμπουργκ και προκρίθηκε στους «8» η Γουέστ Χαμ, «άγγιξε» το θαύμα η Βιγιαρεάλ

Sportal newsroom 21:40 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 14.03.2024

Η Γουέστ Χαμ έκανε πάρτι στο Λονδίνο, διαλύοντας τη Φράιμπουργκ με 5-0 και πέρασε στα προημιτελικά του Europa League, ενώ η Βιγιαρεάλ πήγε να γράψει ιστορία, αλλά το τελικό 3-1 χάρισε την πρόκριση στη Μαρσέιγ. Στους «8» και οι Μίλαν και Μπενφίκα.

Οι πρώτες ρεβάνς για τους «16» του Europa League ολοκληρώθηκαν, με τη Γουέστ Χαμ να διασύρει τη Φράιμπουργκ με 5-0 και να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά, τη Μαρσέιγ να τα... χρειάζεται κόντρα στη Βιγιαρεάλ, από την οποία ηττήθηκε με 3-1, αλλά να παίρνει επίσης την πρόκριση λόγω του 4-0 στο πρώτο ματς, ενώ το εισιτήριο για τους «8» πήραν και οι Μίλαν και Μπενφίκα, οι οποίες επικράτησαν των Σλάβια Πράγας (1-3) και Ρέιντζερς (0-1) αντίστοιχα.

Γουέστ Χαμ - Φράιμπουργκ 4-0

Σαφώς ανώτερα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν τα «σφυριά», που μπήκαν πολύ δυνατά και βρήκαν το γρήογορο γκολ που έψαχναν με τον Πακετά στο 9ο λεπτό, ενώ πριν την ανάπαυλα ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα, με τον Μποβέν να κάνει το 2-0 στο 32'.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 52' οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο γκολ με τον Κρέσγουελ, ενώ μετέπειτα το ματς μετατράπηκε σε πάρτι, αφού οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να βγάλουν ποτέ αντίδραση. Στο 77' ο Κούντους μπήκε στη λίστα με τους σκόρερ, ενώ ο ίδιος χτύπησε και στο 85', διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Βιγιαρεάλ - Μαρσέιγ 3-1

Το «κίτρινο υποβρύχιο» πάλεψε για το... θαύμα κόντρα στους Μασσαλούς, από τους οποίους είχε χάσει με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Προηγήθηκε με τον Καπουέ (32'), πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Σόρλοθ (54'), έφτασε πολύ κοντά στο όνειρο με τον Μοσκέρα (86'), αλλά στο φινάλε «λύγισε».

Όχι μόνο δεν βρήκε τέταρτο τέρμα, αλλά είδε και τους Γάλλους να μειώνουν στο 90+4', όταν ο Κλάους διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Σλάβια Πράγας - Μίλαν 1-3

Το έργο των «ροσονέρι» ήταν αρκετά εύκολο μετά και από το 4-2 της πρώτης αναμέτρησης. Και έγινε ακόμα πιο εύκολο στο 20', καθώς οι Τσέχοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Χόλες. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με τα γκολ των Πούλισικ (33'), Λόφτους Τσικ (36') και Λεάο (45+6') έγραψαν το 3-0 του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα λίγο πριν το τέλος του ματς, στο 85', οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Τζούρασεκ για το τελικό 1-3.

Ρέιντζερς - Μπενφίκα 0-1

Σε μία αναμέτρηση που αμφότερες οι ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, οι «αετοί» της Λισαβόνας ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη με 1-0 και την πρόκριση, με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει 2-2.

«Γλυκιά» ήττα και πρόκριση για τη Φενέρμπαχτσε, έκλεισαν θέση στους «8» Φιορεντίνα και Βικτόρια Πλζεν
CONFERENCE LEAGUE

22:27 - 14.03.2024

«Γλυκιά» ήττα και πρόκριση για τη Φενέρμπαχτσε, έκλεισαν θέση στους «8» Φιορεντίνα και Βικτόρια Πλζεν

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε με 1-0 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, όμως πήρε την πρόκριση στους «8» του Conference League, χάρη στην καθαρή επικράτηση στον πρώτο αγώνα του Βελγίου. Φιορεντίνα και Μακάμπι Χάιφα έμειναν στο 1-1, με τους Ιταλούς να συνεχίζουν, έχοντας ως «προίκα» το υπέρ της σκορ (4-3) στην πρώτη μονομαχία των δύο ομάδων. Στα πέναλτι εξασφάλισε το εισιτήριο η Βικτόρια Πλζεν, αφήνοντας έξω τη Σερβέτ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την Μπενφίκα ο Ράφα Σίλβα, ο οποίος σκόραρε στο 66ο λεπτό για το 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα και έτσι οι Πορτογάλοι πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.