Κλείνουν τα σχολεία στη Βιγιαρεάλ υπό τον φόβο επεισοδίων με οπαδούς της Μαρσέιγ

Κλείνουν τα σχολεία στη Βιγιαρεάλ υπό τον φόβο επεισοδίων με οπαδούς της Μαρσέιγ

Κώστας Τόπας 11:37 - 14.03.2024

Στη Βιγιαρεάλ αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία πριν από την άφιξη των οπαδών της Μαρσέιγ, υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των οπαδών.

Μια ξεχωριστή μέρα ετοιμάζεται αυτή την Πέμπτη (14/03, 19:45) στη Βιγιαρεάλ, μια μικρή πόλη 50.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου εξήντα χιλιόμετρα από τη Βαλένθια, στα ανατολικά της Ισπανίας. Και όχι μόνο για τους παίκτες του Μαρθελίνο, που ετοιμάζονται να ανταποκριθούν στην τεράστια πρόκληση να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, όπου η Μαρσέιγ πήρε τη νίκη με 4-0.

Ενώ η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Μαρσέιγ για τη δεύτερη φάση των «16» του Europa League, τρία δημοτικά σχολεία και τρία νηπιαγωγεία που βρίσκονται σε περιοχή κοντά στο γήπεδο θα κλείσουν τις πόρτες το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας και οργάνωσης που συνδέονται με την παρουσία 1.200 οπαδών των Μασσαλών. Συνολικά, 17 λεωφορεία φιλάθλων των Γάλλων θα φτάσουν στην περιοχή. Όλα αυτά τα οχήματα θα σταθμεύσουν σε μια περιοχή πολύ κοντά στα συγκεκριμένα σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη την ώρα έναρξης του αγώνα, το δημαρχείο έκρινε ότι ήταν πιο συνετό οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία νωρίτερα. Αυτή η απόφαση συνδέεται επίσης με το γεγονός ότι οι αρχές χαρακτήρισαν αυτόν τον αγώνα ως αναμέτρηση υψηλού κινδύνου λόγω της κακής φήμης των οπαδών της Μαρσέιγ. Υπενθυμίζεται, ότι είχαν ξεσπάσει επεισόδια κατά τη διάρκεια των αγώνων Ατλέτικο - Μαρσέιγ στο Champions League (2008) και Μπιλμπάο - Μαρσέιγ στο Europa League (2018), τα οποία σημάδεψαν την ισπανική γνώμη. Κατά συνέπεια, οι ultras της Μαρσέιγ έχουν κακή φήμη στην Ισπανία.

«Για να αποφευχθούν προβλήματα πρόσβασης και για μέτρα ασφαλείας, ήταν πιο λογικό να σταματήσουμε τα σχολεία νωρίτερα, ώστε στις 3 μ.μ. να μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι ήσυχα», λέει ο δήμαρχος της Βιγιαρεάλ, Ζόσε Μπενλόχ Φερνάντες. «Αυτό συνδέεται επίσης με το ιστορικό των οπαδών της Μαρσέιγ. Είναι πολύ συνηθισμένο να το λαμβάνουμε υπόψη. Το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας είναι υψηλού κινδύνου με υποχρεώνει ή μου επιτρέπει να πάρω αυτήν την απόφαση, μια ισχυρή απόφαση, καθώς περιλαμβάνει προσωρινή διακοπή του δικαιώματος Αυτό δεν είναι μικρό πράγμα, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και τον περιορισμό ορισμένων κινδύνων», κατέληξε.