Πήρε φόρα η Mαρσέιγ και φουλάρει για το Champions League!

Πήρε φόρα η Mαρσέιγ και φουλάρει για το Champions League!

Sportal newsroom 00:10 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 11.03.2024

Η Μαρσέιγ πήρε την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, αφού λύγισε 2-0 τη Ναντ και πλησίασε τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Η Μαρσέιγ είχε πάρει την κατηφόρα, απομάκρυνε τον Τζενάρο Γκατούζο και στη θέση του ήρθε ο Ζαν Λουί Γκασέ.

Με τον τελευταίο στον πάγκο έφτασε τις τρεις σερί νίκες, ενώ προηγήθηκε η τεσσάρα στο Europa League επί της Βιγιαρεάλ.

Για την 25η αγωνιστική η Μαρσέιγ επικράτησε εντός έδρας 2-0 της Ναντ και μείωσε την διαφορά από την τρίτη Μονακό στους έξι βαθμούς. Πρωταγωνιστής για τη Μαρσέιγ ο Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ στο 17’ και το 79’.

Νωρίτερα, ο Τζόναθαν Ντέιβιντ με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, γλίτωσε τη Λιλ από την εντός έδρας ήττα από τη Ρεν, η οποία προηγήθηκε με 2-0, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε κι έμεινε με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού ήρθε το παιχνίδι 2-2.

Η ομάδα της Βρετάνης αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπλας να στο πρώτο λεπτό, έκανε το 2-0 στο 20’ με τον Καλιμουεντό.

Στην επανάληψη, οι «λιλουά» κατάφεραν να μειώσουν με τον Ντέιβιντ στο 84’ και ο Καναδός φορ βρήκε κι άλλο γκολ στο 92’, γλιτώνοντας την ομάδα του από μια οδυνηρή ήττα.

Η Μονακό πήρε αυτό που ήθελε στο Στρασβούργο, αφού επικράτησε της τοπικής ομάδας με 1-0 και διεκδικεί από την Μπρεστ τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Πριγκιπάτου πήρε τη νίκη με το γκολ του Μπεν Σεκχίρ στο 73’.

Στον αγώνα που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε στο 2-2 στην έδρα της κόντρα στη μαχητική Ρεμς. Ο Λουίς Ενρίκε άφησε στον πάγκο τον Εμπαπέ, ο οποίος το καλοκαίρι θα φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αναγκάστηκε όμως να τον ρίξει στο ματς στο 75’, αλλά και πάλι η πρωταθλήτρια Γαλλίας δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.

Η Ρεμς προηγήθηκε με τον Μουνέτσι μόλις στο 7’, η Παρί έκανε την ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά (17’ αυτ. Αμπντελχαμίντ, 19’ Ράμος), αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ντιακιτέ στο 45’.