Ετοιμάζει νέο… σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η Παρί: Πρόταση 200 εκατ. ευρώ σε 16χρονο άσο της Μπαρτσελόνα – Η απάντηση των Καταλανών!

Λαμίν Γιαμάλ

i

©printscreen

Ετοιμάζει νέο… σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η Παρί: Πρόταση 200 εκατ. ευρώ σε 16χρονο άσο της Μπαρτσελόνα – Η απάντηση των Καταλανών!

Στέλιος Βαρδάκης 18:12 - 09.03.2024

Πήγε για... βόμβα μεγατόνων η Παρί Σεν Ζερμέν, που ψάχνει τον αντί-Εμπαπέ, με πιτσιρικά της Μπαρτσελόνα, αλλά οι «μπλαουγκράνα» έριξαν άκυρο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα, προκειμένου να μειώσει τη ζημιά, που αναμένεται να προκαλέσει η επικείμενη αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σούπερ σταρ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Αλ Κελαϊφί έχει δώσει το «πράσινο φως» στους ανθρώπους τους ομάδας ώστε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Και αυτός που ξεχώρισαν ήταν ο Λαμίν Γιαμάλ. Με την Παρί να μοιάζει ικανή να ξοδέψει έως και 200 εκατομμύρια για τη μεταγραφή του 16χρονου άσου της Μπαρτσελόνα. Κάτι το οποίο αν γίνει θα πρόκειται για τη δεύτερη πιο σπουδαία μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η πρώτη ήταν πάλι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο συλλόγους με τη μετακίνηση του Νεϊμάρ από τους Καταλανούς στη γαλλική ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει ήδη το ενδιαφέρον της Παρί για τον παίκτη και το ποσό που θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για αυτόν. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Χόρχε Μέντες ταξίδεψε στη Βαρκελώνη αυτή την εβδομάδα, για να συναντηθεί με τον Ζοάν Λαπόρτα. Ο ατζέντης τον ενημέρωσε για το ενδιαφέρον των Παριζιάνων να υπογράψουν τον νεαρό παίκτη, αν και η διοίκηση της ισπανικής ομάδας ήξερε ήδη ότι αυτό το ενδιαφέρον υπήρχε.

Και η απάντηση που έδωσε η Μπαρτσελόνα ήταν αρνητική. Ο Γιαμάλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον χώρο του ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή, κάτι το οποίο φαίνεται και από την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί φέτος, μετρώντας 6 γκολ και 7 ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Έτσι, οι Καταλανοί θέλουν να διατηρήσουν κι άλλο στο ρόστερ τους το wonderkid της «Μασία».

Βέβαια, η πώληση του Γιαμάλ θα ήταν μία άμεση λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μπαρτσελόνα, όμως μοιάζει από δύσκολο έως και απίθανο να αλλάξει την απόφαση της η ισπανική ομάδα όσον αφορά την παραμονή του 16χρονου άσου.