Τα McDonald's εκμεταλλεύτηκαν την αποχώρηση του Εμπαπέ και γίνονται ένα με τη Ligue 1

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Τα McDonald's εκμεταλλεύτηκαν την αποχώρηση του Εμπαπέ και γίνονται ένα με τη Ligue 1

Κώστας Τόπας 10:30 - 05.03.2024

Η πολυεθνική εταιρεία εστιατορίων, McDonald's, αγόρασε τα δικαιώματα ονομασίας του γαλλικού πρωταθλήματος για 20 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν!

Ο Ντανιέλ Ρόλο έκανε μια τεράστια αποκάλυψη το απόγευμα της Δευτέρας (04/03) κατά τη διάρκεια της εκπομπής After Foot στο «RMC». Ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στα δικαιώματα της Ligue 1 και την εισροή χρημάτων στο LFP, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η Ligue 1 επρόκειτο να αλλάξει το όνομά της!

Ενώ η Uber Eats έχει πληρώσει για την ονομασία του πρωταθλήματος από το 2021 για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, το συμβόλαιο λήγει το 2024. Και ο Βίνσεντ Λαμπρούν, ο πρόεδρος του LFP, έλαβε μια απίστευτη προσφορά τις τελευταίες ημέρες, ενώ η Uber Eats ήθελε να δει την τιμή να μειώνεται για να συνεχίσει τη μεταξύ τους συνεργασία.

Συγκεκριμένα, το LFP βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με τα… McDonald's! Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ριόλο, η LFP θα μπορούσε να κερδίσει 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με 3ετές συμβόλαιο.

«Όλες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις στο ποδόσφαιρο στη Γαλλία περιστρέφονται μόνο γύρω από την PSG. Λυπάμαι, αλλά είναι η αλήθεια. Η Uber Eats ήθελε να συνεχίσει, αλλά έδινε πολύ λιγότερα όσον αφορά το κοινό στο Prime Video. Ειδικά επειδή δεν υπήρχε πολύς κόσμος για αυτή η ονομασία... Και ο Vincent Labrune είδε ένα αρχείο να φτάνει στο γραφείο του από την κορυφή με ένα τακτοποιημένο ποσό. Είναι τα McDonald's, αλλά ποιος δεν θέλει να γίνει γνωστό αυτό προς το παρόν, επειδή δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει την επικοινωνία. δουλεύουν πάνω σε αυτό», εξήγησε συγκεκριμένα ο εν λόγω δημοσιογράφος.

Αυτό σημαίνει ότι από τη νέα σεζόν θα μετονομαστεί σε «Ligue 1 McDonald's» από «Uber Eats Ligue 1», με την αμερικανική πολυεθνική εταιρεία εστιατορίων ταχείας εστίασης να είναι κοντά στην επίτευξη αυτού του ιστορικού «deal». Οι οπαδοί του γαλλικού πρωταθλήματος βέβαια αναρωτιούνται πώς αυτό συνδέεται βέβαια με τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Η εξήγηση είναι απλή, καθώς ο λόγος που η Uber κατέθεσε μικρότερη προσφορά σχετίζεται με την αποχώρηση του Γάλλου σταρ από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο δεν ήθελαν να ρισκάρουν να προσφέροντας πολλά σ' ένα πρωτάθλημα, του οποίου τα νούμερα θα μπορούσαν να πέσουν κατακόρυφα λόγω της αποχώρηση του Εμπαπέ.