Σοβαρά επεισόδια στην Ολλανδία - Οπαδοί της Άλκμααρ επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο της Γουέστ Χαμ (vids)

Σοβαρά επεισόδια στην Ολλανδία.

Σοβαρά επεισόδια στην Ολλανδία - Οπαδοί της Άλκμααρ επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο της Γουέστ Χαμ (vids)

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:20 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:55 - 18.05.2023

Οι οπαδοί της Άλκμααρ έριξαν πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο της Γουέστ Χαμ τα ξημερώματα. Μάχες σώμα με σώμα στο κέντρο της πόλης.

Οι οπαδοί της Άλκμααρ επιδίωξαν να αφήσουν άγρυπνους τους παίκτες της Γουέστ Χαμ για τον ημιτελικό του Europa Conference League, ρίχνοντας πυροτεχνήματα έξω από το ξενοδοχείο. 

Για το «θαύμα» η Άλκμααρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου, για τον δεύτερο σερί τελικό η Ρόμα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:50 - 18.05.2023

Για το «θαύμα» η Άλκμααρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου, για τον δεύτερο σερί τελικό η Ρόμα

Ρεβάνς στην ημιτελική φάση του Europa League και του Conference League, με Παυλίδη και Χατζηδιάκο να καλούνται να κάμψουν την αντίσταση της Γουέστ Χαμ και την Ρόμα με την Γιουβέντους να παλεύουν για ένα εισιτήριο στο τελικό της Βουδαπέστης.

Μερικοί οπαδοί της ομάδας των Παυλίδη, Χατζηδιάκου, τα ξημερώματα της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο της αγγλικής ομάδας, με σκοπό να αναστατώσουν την αποστολή και με βεγγαλικά να μην αφήσουν τα μέλη τους να ηρεμήσουν. Πλάνα, μάλιστα, δείχνουν έναν οπαδό να χτυπήθηκε από πυροτέχνημα κατά τη διάρκεια της θορυβώδους επίδειξης των οπαδών της Άλκμααρ

Η ένταση, όμως, δεν περιορίστηκε έξω απο το ξενοδοχείο της Γουέστ Χαμ. Στο κέντρο της ολλανδικής πόλης από το πρωί της Πέμπτης υπάρχουν σοβαρά επεισόδια σε διάφορα σημεία. Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ έχουν δυναμική παρουσία και μαζί με τους Άγγλους έχουν ενωθεί και οι οπαδοί άλλης ολλανδικής ομάδας, της Γκρόνινγκεν. 

Ομάδες οπαδών της Άλκμααρ και της Γουέστ Χαμ επιδόθηκαν σε καρεκλοπόλεμο, ενώ υπήρξαν και μάχες σώμα με σώμα. Η αστυνομία ήταν απούσα κι έτσι Άγγλοι και Ολλανδοί χούλιγκανς προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια και σε καταστήματα.  

Ντυμένοι στα μαύρα εθεάθησαν οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας, άρχισαν να τρέχουν, ενώ μια φωτεινή επίδειξη πυροτεχνημάτων ξέσπασε τα ξημερώματα έξω από το ξενοδοχείο που κατέλυσε η Γουέστ Χαμ, η οποία είχε αφιχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη

Να θυμίσουμε ότι στο πρώτο ματς νίκησε η Αλκμάαρ 2-1. Ο Ολλανδός μέσος Τιτζάνι Ράιντερς έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο πρώτο ημίχρονο στο Στάδιο του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα. Όμως η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες ισοφάρισε με πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο του Σαΐντ Μπενραχμά και πήρε τη νίκη με γκολ του Μάικλ Αντόνιο. 

Ο Μόγες κυνηγάει, πάντως, έχει την παράδοση υπέρ του. Ήταν προπονητής της τελευταίας αγγλικής ομάδας (Έβερτον) που κέρδισε την Άλκμααρ στην Ολλανδία, οδηγώντας τα «ζαχαρωτά» στη νίκη με 3-2 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τον Δεκέμβριο του 2007.