Για το «θαύμα» η Άλκμααρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου, για τον δεύτερο σερί τελικό η Ρόμα

Ρόμα

Για το «θαύμα» η Άλκμααρ του Παυλίδη και του Χατζηδιάκου, για τον δεύτερο σερί τελικό η Ρόμα

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:50 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ρεβάνς στην ημιτελική φάση του Europa League και του Conference League, με Παυλίδη και Χατζηδιάκο να καλούνται να κάμψουν την αντίσταση της Γουέστ Χαμ και την Ρόμα με την Γιουβέντους να παλεύουν για ένα εισιτήριο στο τελικό της Βουδαπέστης.

Με την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης του Champions League και την Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης όπου εκεί θα αντιμετωπίσει την Ίντερ, σήμερα (18/05) θα γνωρίζουμε και τα ζευγάρια για το Europa League και Conference League αντίστοιχα. Όλα τα παιχνίδια είναι αμφίρροπα, χωρίς να έχει κάποια ομάδα το πλεονέκτημα μετά το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχεται την πρωταθλήτρια του περσινού Conference League, Ρόμα, με τους Γερμανούς να θέλουν να φέρουν «τούμπα» το ματς μετά το εις βάρος τους 1-0 στην Ιταλία. Ο Τσάβι Αλόνσο που έχει πλέον αναλάβει τα ηνία της ομάδας και έχει καταφέρει να της αλλάξει τελείως «πρόσωπο», θέλει να σταθεί ανώτερος απ' τον δάσκαλό του, Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Μουρίνιο ο οποίος είναι ο μόνος προπονητής που έχει κερδίσει και τις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Βουδαπέστης, θα σημειώσει τον έκτο του τελικό, με τους πέντε προηγούμενους να τους έχει κατακτήσει όλους.

Δείτε εδώ το τηλεοπτικό πρόγραμμα και που θα δείτε τις αναμετρήσεις του Europa League και του Conference League.

Στο άλλο ζευγάρι του Europa League, κοντράρονται η πολυνίκης του θεσμού, Σεβίλλη κι η Γιουβέντους. Η ισπανική ομάδα που έχει σηκώσει την συγκεκριμένη κούπα έξι φορές, κατάφερε να μην ηττηθεί μέσα στο Τορίνο (1-1) κι έχει βάλει στόχο να πετάξει εκτός και δεύτερο «μεγαθήριο» μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν και πήρε το προβάδισμα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, η «Γηραιά Κυρία» κατάφερε να λυτρωθεί στο 97' με τον Γκάτι. Αν η Σεβίλλη προκριθεί θα επιστρέψει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2020 ενώ η Γιούβε μετά το 2017.

Έπαθε… Λουτσέσκου ο Μουρίνιο: «Για μένα έχουμε κατακτήσει το Europa League»
EUROPA LEAGUE

23:26 - 17.05.2023

Έπαθε… Λουτσέσκου ο Μουρίνιο: «Για μένα έχουμε κατακτήσει το Europa League»

Ρέστα έδωσε σε ακόμα μία συνέντευξη Τύπου ο Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς πριν από το καθοριστικό δεύτερο ματς κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν τόνισε ότι για εκείνον η Ρόμα έχει κατακτήσει τη διοργάνωση.

Στο Conference League, η Άλκμααρ του Τάσου Παυλίδη και του Βασίλη Χατζηδιάκου υποδέχεται την Γουέστ Χαμ. Έχοντας ηττηθεί με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, η Ολλανδική ομάδα ψάχνει για ένα «θαύμα» απέναντι στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Αν κι η Γουέστ Χαμ δεν πραγματοποιεί και την καλύτερή της σεζόν καθώς στην Premier League ξεκόλλησε πρόσφατα απ' τις τελευταίες θέσεις, στην Ευρώπη βγάζει άλλο χαρακτήρα. Βρίσκεται στην 15η θέση κι ένα εισιτήριο στο τελικό, ίσως της δώσει τη δυνατότητα να αγωνίζεται του χρόνου πάλι σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δεύτερο ζευγάρι είναι η Φιορεντίνα με την Βασιλεία. Αν κι οι Ιταλοί θεωρούνται φαβορί, στη πρώτη αναμέτρηση γνώρισαν την ήττα με 2-1 μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» με ανατροπή. Βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Serie A και όπως κι η Γουέστ Χαμ δεν πραγματοποιεί και την καλύτερή της σεζόν. Η Βασιλεία απ' την άλλη ψάχνει την έκπληξη μιας και δεν θεωρείται το φαβορί του ζευγαριού.