Έπαθε… Λουτσέσκου ο Μουρίνιο: «Για μένα έχουμε κατακτήσει το Europa League»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

PrtScr

Έπαθε… Λουτσέσκου ο Μουρίνιο: «Για μένα έχουμε κατακτήσει το Europa League»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:26 - 17.05.2023

Ρέστα έδωσε σε ακόμα μία συνέντευξη Τύπου ο Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς πριν από το καθοριστικό δεύτερο ματς κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν τόνισε ότι για εκείνον η Ρόμα έχει κατακτήσει τη διοργάνωση.

Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει κανείς για τον χαρακτήρα ή για τις προπονητικές ικανότητες του Ζοσέ Μουρίνιο, ένα γεγονός είναι κοινώς αποδεκτό: Ποτέ δεν βαριέσαι όταν μιλάει, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε συνεντεύξεις Τύπου μεγάλων αγώνων, ώστε να αποφορτίσει την πίεση από τους παίκτες του.

Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα δεν αποτέλεσε ούτε η σημερινή συγκυρία πριν από την καθοριστική δεύτερη αναμέτρηση για την ημιτελική φάση του Europa League κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Ρόμα έχει πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς με σκορ 1-0 και πλέον καλείται να διαχειριστεί το προβάδισμά της στη Γερμανία, ώστε να βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, οι «τζαλορόσι» υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου προπονητή έφτασαν στον τελικό Europa Conference League, κατακτώντας το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο με αντίπαλο τη Φέγενορντ.

Στη συνέντευξη Τύπου, λοιπόν, για το ματς κόντρα στους «ασπιρίνες» ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η Ρόμα είναι η μοναδική ομάδα που έχει μπει από την αρχή στη διοργάνωση και εξακολουθεί να είναι παρούσα στο τουρνουά, αφού όλες οι υπόλοιπες προέρχονται από το Champions League.

Το σχόλιό ήταν αποστομωτικό:

«Αν δεν είχα τη φιλοδοξία να προσπαθήσω να κατακτήσω τη διοργάνωση, θα ήταν πολύ εύκολο για μένα να πω τώρα ότι έχουμε ήδη κερδίσει το Europa League. Γιατί αν το Europa League είναι για τις ομάδες που ξεκίνησαν αυτή τη διοργάνωση, τότε η Ρόμα έχει κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ουσιαστικά ότι για εκείνον η Ρόμα έχει κατακτήσει το Κύπελλο.

Παρ’ όλα αυτά συνέχισε την απάντησή του, λέγοντας: «Ωστόσο, αυτό είναι απλώς θεωρία, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Θέλω να κάνω πολύ, πολύ ξεκάθαρο τον σεβασμό μου για την Μπάγερ Λεβερκούζεν ως ομάδα, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη αξία για μια ομάδα που έχει φτιαχτεί για να παίξει στο Europa League και είχε 14 αγώνες στο Europa League παρά για μια ομάδα που έκανε τις επενδύσεις για να παίξει στη φάση των ομίλων του Champions League.

Είναι λοιπόν ένας ανταγωνισμός μεταξύ συλλόγων με διαφορετικές δυνατότητες. Είχαμε μια δύσκολη φάση ομίλων με τη Ρεάλ Μπέτις, μετά ένα πλέι οφ με μια ομάδα Champions League τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία έχει ήδη προκριθεί στο Champions League της επόμενης σεζόν και μια ομάδα, τη Φέγενορντ, που έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο στην Ολλανδία. Ήταν λοιπόν ένα δύσκολο ταξίδι για εμάς».