Ο δάσκαλος Μουρίνιο νίκησε τον μαθητή Αλόνσο κι ετοιμάζεται με τη Ρόμα για έναν ακόμα τελικό!

Ρόμα

Ο δάσκαλος Μουρίνιο νίκησε τον μαθητή Αλόνσο κι ετοιμάζεται με τη Ρόμα για έναν ακόμα τελικό!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:54 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:26 - 12.05.2023

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο νίκησε 1-0 τη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο και φουλάρει για δεύτερο συνεχόμενο τελικό Ευρώπης.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι δάσκαλος.

Όσο κι αν τον αμφισβήτησαν ορισμένοι τα τελευταία χρόνια, ο Πορτογάλος παραμένει εκ των κορυφαίων τεχνικών στον κόσμο. Με όχι ιδιαίτερα μεγάλο μπάτζετ παλεύει με μεγαθήρια στην Ιταλία για να πάρει ένα εισιτήριο για το Champions League κι αφού πέρσι πανηγύρισε το Conference League στα Τίρανα στον τελικό με τη Φέγενορντ.

Την τρέχουσα σεζόν, μάλιστα, παράλληλα με την απαιτητική Serie A πήγε τη Ρόμα και στα ημιτελικά του Europa League με στόχο έναν ακόμα τελικό, έχει παίξει σχεδόν τρεις δεκάδες στην καριέρα του, όπου η κατάκτηση του τροπαίου εξασφαλίζει και συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίπαλός του, ο μαθητής του Τσάμπι Αλόνσο. Ο Μουρίνιο τον είχε παίκτη για τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και ανάμεσά τους υπάρχει τεράστια εκτίμηση. Πρέπει, όμως, μόνο ένας να χαμογελάσει και στο πρώτο ματς το έκανε ο Μουρίνιο. Η Ρόμα νίκησε 1-0 τη Λεβερκούζεν, η οποία είχε έξι σερί ήττες με ιταλικές ομάδες και τις έκανε επτά. Πλέον στη ρεβάνς θα χρειαστεί υπέρβαση από τον μαθητή Αλόνσο και τους παίκτες του για να πετάξουν εκτός της αρμάδα του Μουρίνιο.

Πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Εντοάρντο Μπόβε, ο οποίος στις 16 του μήνα θα κλείσει τα 21 χρόνια κι αποφάσισε να κάνει ένα δώρο γενεθλίων στην ομάδα του και τους οπαδούς της. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρίσκα από τις δύο ομάδες και η καλύτερη στιγμή σημειώθηκε στο 19’. Σε εκτέλεση φάουλ του Πελεγκρίνι, έπιασε καρφωτή κεφαλιά ο Ιμπάνιες και ο Χραντέσκι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Αποθέωση για τον Κεραμίτση από τους οπαδούς της Ρόμα: «Μουρίνιο κάλεσε τον στην πρώτη ομάδα, μπορεί να μας σώσει» (vids)
SERIE A

11:54 - 26.04.2023

Αποθέωση για τον Κεραμίτση από τους οπαδούς της Ρόμα: «Μουρίνιο κάλεσε τον στην πρώτη ομάδα, μπορεί να μας σώσει» (vids)

Με τα καλύτερα λόγια μιλάνε οι φίλοι της Ρόμα, μετά τη νέα εκπληκτική εμφάνιση του Δημήτρη Κεραμίτση, ο οποίος χάρισε το τρόπαιο του Coppa Italia Primavera στους «τζιαλορόσι».

Στο 63’ η Ρόμα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα στη Λεβερκούζεν. Ο Εντοάρντο Μπόβε έκανε εξαιρετική ενέργεια και πάσαρε στον Έϊμπραχαμ. Ο ταλαντούχος φορ γύρισε από το ύψος του πέναλτι κι εκτέλεσε με το δεξί, ο Χραντέτσκι απέκρουσε προσωρινά και ο 21χρονος Μπόβε πήρε το ριμπάουντ και σημείωσε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους και στο 67’ άγγιξαν το 2-0. Ο Μπελότι από δεξιά σούταρε δυνατά, ο Χραντέτσκι απέκρουσε ξανά και ο Μπόβε και πάλι πήρε το ριμπάουντ, αλλά το γυριστό σουτ ουσιαστικά από το ίδιο σημείο που σκόραρε νωρίτερα, έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 87’ η Λεβερκούζεν έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Σε γέμισμα Ιμπάνιες και Πατρίτσιο συγκρούστηκαν και η μπάλα έφτασε στον Φρίμπονγκ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε με τον γκολκίπερ της Ρόμα εξουδετερωμένο, αλλά είχε γυρίσει κι έσωσε την ομάδα του από ισοφάριση ο Κριστάντε.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρου Πατρίτσιο, Ιμπάνιες, Κριστάντε, Πελεγκρίνι, Μάτιτς, Έιμπραχαμ, Μπελότι (76’ Ντιμπάλα), Τσελίκ, Μαντσίνι, Σπινατσόλα, Μπόβε (76’ Βαϊνάλντουμ).

Λεβερκούζεν (Τσάμπι Αλόνσο): Χραντέτσκι, Χινκάπιε, Ταχ, Κοσούνου (36’ Μπάκερ), Άντριχ (92' Αμίρι), Ταπσόμπα, Ντιαμπί (72’Αντλί), Χλόζεκ (72’ Αζμούν), Παλάσιος, Βιρτζ, Φρίμπονγκ.