Conference League: Τα βλέμματα στραμμένα στη Λάρνακα

ΑΕΚ Λάρνακας - Conference League

i

©Intime

Conference League: Τα βλέμματα στραμμένα στη Λάρνακα

Κώστας Τσιακλής 10:08 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 09.03.2023

Η δράση της φάσης των «16» του Conference League συνεχίζεται με αμφίρροπες αναμετρήσεις. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Λάρνακα, με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τη Γουέστ Χαμ.

Η δράση στη φάση των «16» του Conference League συνεχίζεται απόψε (09/03) με επτά αναμετρήσεις, με τα φώτα να επικεντρώνονται στη Λάρνακα και στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στη Γουέστ Χαμ (19:45).

Η αυλαία της συγκεκριμένης νοκ-άουτ φάσης «άνοιξε» την Τρίτη (07/03), με την Αλκμάαρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου να περνάει νικηφόρα από τη Ρώμη, επικρατώντας με 2-1 της Λάτσιο. Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και σημείωσε το 1-1.

Στο πρόγραμμα της Πέμπτης (09/03) ξεχωρίζει το ματς της ΑΕΚ Λάρνακας με τη Γουέστ Χαμ που θα διεξαχθεί στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ». Η κυπριακή ομάδα αφού προκρίθηκε σε βάρος της Ντνίπρο στα πλέι οφ, έγινε ο δεύτερος σύλλογος από το νησί που προκρίνεται σε νοκ-άουτ φάση eυρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τον ΑΠΟΕΛ.

Απέναντι της θα βρεθεί η αγγλική Γουέστ Χαμ, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετάσχει σε νοκ-άουτ (πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League).

Τα «σφυριά» είναι το φαβορί του ζευγαριού και θα ψάξουν αντίδραση μετά τη συντριβή που δέχτηκαν από τη Μπράιτον με 4-0 εκτός έδρας, που τους άφησε σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, η ΑΕΚ προέρχεται από τη νίκη με 3-1 επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και συνεχίζει την προσπάθεια της για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «Λαρνακείς» ήταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια στην Ευρώπη φέτος και θέλουν να πάλεψουν ξανά για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο, εκεί όπου η Άντερλεχτ υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ. Οι γηπεδούχοι δεν βρίσκονται στα καλύτερα τους, αφού είναι στην 11η θέση του πρωταθλήματος και έχουν μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς, η οποία πάντως ήταν αρκετή για να περάσει το εμπόδιο της Λουντογκόρετς στα μπαράζ (στη διαδικασία των πέναλτι).

Οι Ισπανοί με τη σειρά τους μετράνε δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Χετάφε και Αλμερία και συνεχίζουν την καταδίωξη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το «κίτρινο υποβρύχιο» σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες αποτελεί και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Παράλληλα με τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθεί και το παιχνίδι της Σέριφ κόντρα στη Νίς. Οι Μολδαβοί έχουν αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια το 2023, ωστόσο κατάφεραν να προκριθούν από τα μπαράζ κόντρα στη Παρτιζάν, παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι (0-1, 3-1).

Η Νίς ανέβηκε στην 7η θέση της Ligue 1 και παραμένει αήττητη για εννέα συνεχόμενα παιχνίδια. Μοιάζει να είναι δεδομένο πως οι Γάλλοι θα επιδιώξουν να διακριθούν μέσω της διοργάνωσης του Conference League.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην πόλη Κισινάου και όχι στο Τίρασπολ που είναι η φυσική έδρα της Σέριφ, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε Ρωσία και Ουκρανία.

Στα παιχνίδια των 22:00, η Φιορεντίνα είναι το φαβορί κόντρα στη Σίβασπορ και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης. Η Ιταλική ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο καθώς μετράει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε ματς και απέκλεισε σχετικά εύκολα τη Μπράγκα στα μπαράζ.

Η διοργάνωση του Conference League αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για έξοδο στην Ευρώπη και η Φιορεντίνα αναμένεται να ρίξει όλο το βάρος εκεί, καθιστώντας την ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Τούρκοι έχουν ανεβάσει και αυτοί την απόδοση τους και με τέσσερις νίκες στους τελευταίους έξι αγώνες πρωταθλήματος και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σίγουρα για τη Σίβασπορ αποτελεί προτεραιότητα η παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο δεν θα παραδοθούν με κατεβασμένα τα χέρια και θα κυνηγήσουν την έκπληξη.

Η Βασιλεία αντιμετωπίζει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Ελβετία, σε ένα ζευγάρι με λεπτές ισορροπίες. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι για πέντε ματς και απέκλεισαν την Τρανζοσπόρ του Τάσου Μπακασέτα, στη φάση των πλέι οφ.

Από την άλλη, η Σλόβαν τρέχει ένα σερί εννέα αγώνων χωρίς ήττα και διεκδικεί στα ίσα τον τίτλο στο εγχώριο πρωτάθλημα με την DAC 1904.

Και στα άλλα δύο ζευγάρια η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Γάνδη απέκλεισε την Καραμπάχ στη διαδικασία των πέναλτι και θα κοντραριστεί με τη Μπασακσεχίρ, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Βέλγιο. Πρόκειται για δύο ασταθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας στα πρωταθλήματα τους.

Η Λεχ Πόζναν απέκλεισε τη Μπόντο Γκλιμπτ στα πλέι οφ και θα αντιμετωπίσει τη Σουηδική Τζουγκάρντενς, η οποία εντυπωσιάζει με την παρουσία της στην διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι αδυνατούν να σταθεροποιήσουν την απόδοση τους τον τελευταίο καιρό και οπισθοχώρησαν στην 3η θέση του Πολωνικού πρωταθλήματος, ενώ η Τζουγκάρντενς έχει το απόλυτο νικών σε τρια παιχνίδια κυπέλλου μετά την επανέναρξη των υποχρεώσεων της.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Τρίτη (07/03) Λάτσιο 1-2 Αλκμάαρ

Πέμπτη (09/03)

19:45 ΑΕΚ Λάρνακας – Γουέστ Χαμ (COSMOTE SPORT 8)

19:45 Άντερλεχτ – Βιγιαρεάλ (COSMOTE SPORT 9)

19:45 Σέριφ – Νις

22:00 Βασιλεία – Σλόβαν Μπρατισλάβας (COSMOTE SPORT 9)

22:00 Φιορεντίνα – Σίβασπορ (COSMOTE SPORT 7)

22:00 Γάνδη – Μπασακσεχίρ (COSMOTE SPORT 8)

22:00 Λεχ Πόσναν – Τζουγκάρντενς