Η φάση των «16» του Europa League με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images

Η φάση των «16» του Europa League με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:38 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 09.03.2023

Ανοίγει η αυλαία για τη φάση των «16» του Europa League, με τα φώτα να είναι στραμμένα στη Ρώμη και στο Μάντσεστερ.

Το μεγάλο ματς της ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο «Όλντ Τράφορντ», με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται την Μπέτις (9/3, 22:00), προερχόμενη από τον διασυρμό (7-0) στο «Άνφιλντ». Η ομάδα του Τεν Χαχ ολοκλήρωσε τον όμιλο χωρίς ήττα, ενώ στη συνέχεια πήρε και τη μεγάλη πρόκριση κόντρα στη Μπαρτσελόνα με ανατροπή.

Εξίσου ενδιαφέρον ματς είναι κι αυτό της Ρόμα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (9/3, 19:45) στο «Ολίμπικο». Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι απέναντι στη Γιουβέντους. Από την άλλη, η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο σε ισοβαθμία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα αντιμετωπίσει τους «τζαλορόσι» σε μία αμφίρροπη μονομαχία.

Δύσκολη δοκιμασία έχει και η Άρσεναλ, η οποία ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (9/3, 19:45). Η ομάδα του Αρτέτα πραγματοποιεί μία ονειρική σεζόν όντας πρωτοπόρος στην Premier League και καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπόρτινγκ. Οι Πορτογάλοι πήραν την πρόκριση με εμφατικό τρόπο κόντρα στη Μίντιλαντ και θα υποδεχθούν τους «Κανονιέρηδες», με σκοπό να κάνουν την έκπληξη.

Ακόμη ένα ματς που αναμένεται αμφίρροπο, είναι αυτό της Γιουβέντους κόντρα στην Φράιμπουργκ (9/3, 22:00). Οι «Μπιανκονέρι» διανύουν κακή περίοδο, όμως έχουν στοχεύσει στο Europa League έπειτα κι από την βαριά τιμωρία στο πρωτάθλημα με την αφαίρεση 15 βαθμών. Για να φτάσουν εδώ, αντιμετώπισαν τη Ναντ σε διπλό αγώνα, παίρνοντας την πρόκριση στην εκτός έδρας ρεβάνς (0-3) με το σόου του Ντι Μαρία.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα υποδεχτεί τη Φερεντσβάρος (9/3, 19:45), σε ένα ματς που είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Γερμανοί απέκλεισαν τη Μονακό στη διαδικασία των πέναλτι, έπειτα από δύο εντυπωσιακές αναμετρήσεις με σκορ και θέαμα και θα αντιμετωπίσουν τους Ούγγρους σε διπλό ματς, για ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ουνιόν Βερολίνου θα αντιμετωπίσει την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ (9/3, 19:45), προερχόμενη από την μεγάλη πρόκριση κόντρα στον Άγιαξ. Οι Γερμανοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στο πρωτάθλημα έχουν καθιερωθεί στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Από την άλλη, η ομάδα του Βελγίου αποτελεί τη φετινή έκπληξη και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την Ουνιόν Βερολίνου για τρίτη φορά στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν, έπειτα από τις πρόσφατες αναμετρήσεις τους στη φάση των ομίλων.

Η Σεβίλλη θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Φενέρμπαχτσέ στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» (9/3, 22:00), με σκοπό να βρεθεί για ακόμη μία φορά στη φάση των «8» του Europa League. Η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε την πρόκριση απέναντι στην Αϊντχόφεν και συνεχίζει την πορεία της στην αγαπημένη της διοργάνωση. Οι Τούρκοι κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλο και ταξιδεύουν στην Ισπανία για να διεκδικήσουν τις πιθανότητες για πρόκριση.

Τέλος, η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα υποδεχτεί τη Φέγενορντ (9/3, 22:00) σε ένα άκρως ισορροπημένο ζευγάρι. Η ομάδα της Ουκρανίας προέρχεται από τη νίκη και πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στη Ρεν, ενώ οι Ολλανδοί εξασφάλισαν κατευθείαν το εισιτήριο για τη φάση των «16», καθώς κατέλαβαν την πρώτη θέση σε έναν όμιλο που υπήρξε τετραπλή ισοβαθμία.

Έρικ Τεν Χαχ για Μπρούνο Φερνάντες: «Κανείς δεν είναι τέλειος, θα μάθει από τα λάθη του»
PREMIER LEAGUE

17:40 - 08.03.2023

Έρικ Τεν Χαχ για Μπρούνο Φερνάντες: «Κανείς δεν είναι τέλειος, θα μάθει από τα λάθη του»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, και ο Μάρκους Ράσφορντ, στήριξαν τον Μπρούνο Φερνάντες για την κριτική που δέχτηκε μετά την τραγική εμφάνιση του κόντρα στη Λίβερπουλ.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ: COSMOTE SPORT 2HD

Ρόμα - Ρεάλ Σοσιεδάδ: COSMOTE SPORT 3HD

Λεβερκούζεν – Φερεντσβάρος: COSMOTE SPORT 5HD

Ουνιόν Βερολίνου - Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ: COSMOTE SPORT 7HD

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέτις: COSMOTE SPORT 2HD

Γιουβέντους – Φράιμπουργκ: COSMOTE SPORT 3HD

Σεβίλλη – Φενερμπαχτσέ: COSMOTE SPORT 4HD

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Φέγενορντ: COSMOTE SPORT 5HD