Έρικ Τεν Χαχ για Μπρούνο Φερνάντες: «Κανείς δεν είναι τέλειος, θα μάθει από τα λάθη του»

Μπρούνο Φερνάντες

i

Μπρούνο Φερνάντες/©Photo by Matthew Peters/Getty Images/Ideal Images

Έρικ Τεν Χαχ για Μπρούνο Φερνάντες: «Κανείς δεν είναι τέλειος, θα μάθει από τα λάθη του»

Κώστας Τσιακλής 17:40 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 08.03.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, και ο Μάρκους Ράσφορντ, στήριξαν τον Μπρούνο Φερνάντες για την κριτική που δέχτηκε μετά την τραγική εμφάνιση του κόντρα στη Λίβερπουλ.

Τη στήριξη τους προς το πρόσωπο του Μπρούνο Φερνάντες έδειξαν ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, και ο Μάρκους Ράσφορντ, στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μπέτις (09/03 22:00) για τη φάση των «16» του Europa League.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός δέχτηκε σκληρή κριτική από τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιντετ και όχι μόνο, για την απόδοση και τη συμπεριφορά του στο παιχνιδι κόντρα στη Λίβερπουλ. Τόσο ο προπονητής του, όσο και ο συμπαίκτης του θέλησαν να βγουν μπροστά και να τον προστατεύσουν.

«Κάνει μια εξαιρετική σεζόν. Είχε πολύ σημαντικό ρόλο στο γιατί βρισκόμαστε στη θέση που είμαστε. Δίνει ενέργεια στην ομάδα, όχι μόνο τρέχει πολύ στην υψηλότερη ένταση, αλλά με σωστό τρόπο και με τη σωστή κατεύθυνση.

Προπονεί παίκτες, είναι έμπνευση, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουν λάθη. Πρέπει να μάθουμε και αυτός πρέπει να μάθει. Θα το κάνει γιατί είναι έξυπνος. Είμαι χαρούμενος που έχω τον Μπρούνο Φερνάντες στην ομάδα και θα είναι αρχηγός όταν ο Χάρι (Μαγκουάιρ) δεν είναι στο γήπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.

Στη συνέχεια μίλησε και ο Μάρκους Ράσφορντ, λέγοντας: «Μου αρέσει να παίζω με τον Μπρούνο. Για έναν επιθετικό σαν εμένα, είναι ένας τέλειος παίκτης για να παίζεις μαζί του. Είναι ένας καλός ηγέτης, ακόμα και όταν δεν ήταν αρχηγός, κάτι που είναι καλό σημάδι.

Βοήθησε άλλους παίκτες να γίνουν καλύτεροι ηγέτες και η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε οργανωμένοι με έναν μόνο ηγέτη να ειναι αρχηγός. Έχει κάνει πολλά όσον αφορά το να φέρει τις ηγετικές του ικανότητες, αυτό ήταν από τη στιγμή που έφτασε.

Όπως είπε ο προπονητής, κανείς δεν είναι τέλειος. Μερικές φορές θέλεις να κερδίσεις τόσο πολύ που καταλήγεις να κάνεις πράγματα εκτός του χαρακτήρα σου. Ως ομάδα πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί είναι φανταστικός παίκτης».

Ο Μπρούνο Φερνάντες έχει φέτος 40 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 7 γκολ και 11 ασίστ. Συνολικά με τη φανέλα τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταγράψει 166 συμμετοχές, με 57 γκολ και 50 ασίστ.