Πρωτιά για Σενεγάλη - Πρόκριση με... θρίλερ για Μουκουντί και Αγκιμπού Καμαρά

Πρωτιά για Σενεγάλη - Πρόκριση με... θρίλερ για Μουκουντί και Αγκιμπού Καμαρά

Πάνος Κορομηλάς 21:10 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:42 - 23.01.2024

Η Σενεγάλη επικράτησε με 2-0 της Γουινέας του Αγκιμπού Καμαρά και εξασφάλισε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Συναρπαστικό ματς ανάμεσα σε Γκάμπια και Καμερούν, με τους Καμερουνέζους να παίρνουν «χρυσή» νίκη - πρόκριση(3-2) στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Συναρπαστικό φινάλε στον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Όμιλος με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, με τους «δικούς μας» Άρολντ Μουκουντί και Αγκιμπού Καμαρά να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά την ολοκλήρωση των τριών αγωνιστικών.

Η Σενεγάλη αντιμετώπισε τη Γουινέα και επικράτησε με 2-0, παίρνοντας έτσι την πρώτη θέση του όμιλο με το απόλυτο των νικών. 

Κυριαρχία από τους Σενεγαλέζους σε όλη τη διάρκεια του ματς, χωρίς όμως τις κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα, ο Μανέ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Σεκ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ντιατά εκτέλεσε το κόρνερ και ο κεντρικός αμυντικός της Σενεγάλης νίκησε τον Κονέ με δυνατή κεφαλιά.

Η Γουινέα δε μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Μανέ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εντιαγέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, κλειδώνοντας την πρόκριση και την πρώτη θέση του ομίλου.

Σε ολόκληρο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Αγκιμπού Καμαρά του Ατρομήτου, ο οποίος δεν έχασε λεπτό στις τρεις αναμετρήσεις της Γουινέας στη φάση των ομίλων. Μάλιστα, ο χαφ του Ατρομήτου θα συνεχίσει στη διοργάνωση, παρά την τρίτη θέση στο γκρουπ. Με τους τέσσερις βαθμούς που συγκέντρωσε η Γουινέα, εξασφάλισε την πρόκρισή της ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες όλων των ομίλων.

Το άλλο ματς του ομίλου ανάμεσα σε Καμερούν και Γκάμπια ήταν συναρπαστικό, με τους Καμερουνέζους να χαμογελάνε στο τέλος με το τελικό 3-2. Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο μέρος, εντυπωσιακό το δεύτερο με ανατροπές και πέντε τέρματα. 

Ο Εκαμπί σκόραρε στο 56' δίνοντας προβάδισμα στο Καμερούν. Γιάλλου και Κόλεϊ βρήκαν δίχτυα για τη Γκάμπια ανατρέποντας το σκορ μέχρι το 85'.

Η ομάδα του Μουκουντί όμως είχε ξανά απάντηση. Το αυτογκόλ του Γκόμεζ και το τελείωμα του Γου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στους Καμερουνέζους. Το δράμα όμως δεν τελείωσε εκεί.

Ο Σανέ βρήκε δίχτυα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφαρίζοντας ξανά για τη Γκάμπια, όμως το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR. 

Έτσι, το Καμερούν διατήρησε μια σπουδαία νίκη και προκρίνεται στην επόμενη φάση, πράγμα που σημαίνει πως μετά τον Αγκιμπού Καμαρά και ο Μουκουντί θα συνεχίσει την πορεία του στη διοργάνωση.

Μάλιστα, στη φάση των «16» το Καμερούν θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία, σε μια ακόμη μάχη με ελληνικό ενδιαφέρον ανάμεσα στον Άρολντ Μουκουντί και τον Τροστ Εκόνγκ.