Παλαιστίνη: Υπάρχει ζωή και πρόκριση!

Παλαιστίνη: Υπάρχει ζωή και πρόκριση!

Sportal newsroom 20:50 - 23.01.2024

Η Παλαιστίνη πήρε τη νίκη επί του Χονγκ Κονγκ με 3-0 και πέρασε στους «16» του Asian Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Παλαιστίνη εμφανίστηκε στο Κατάρ με την ελπίδα να προβάλει στον κόσμο ότι ο παλαιστινιακός λαός αξίζει ελευθερία και καλύτερη μοίρα. Ο πόλεμος πονάει, αλλά έπρεπε να ταξιδέψουν στο Κατάρ για να τιμήσουν μια χώρα. 

Τα εγχώρια πρωταθλήματα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας έχουν ανασταλεί από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο, οπότε η προετοιμασία για το ασιατικό Κύπελλο υπό αυτές τις συνθήκες ήταν μια οδύσσεια για τους Παλαιστίνιους παίκτες. Δεν κατάφεραν, ούτε θέλησαν να αποσυνδεθούν από αυτό που υποφέρει ο λαός τους με το Ισραήλ.

Το ποδόσφαιρο όμως τους αντέμειψε για την υπερπροσπάθεια τους. Το ποδόσφαιρο έμελλε να είναι αυτό που θα έδινε μία μικρή χαρά στον παλαιστινιακό λαό, που βιώνει ασύλληπτα δύσκολες καταστάσεις. Αυτό γιατί η ομάδα της Παλαιστίνης νίκησε το Χονγκ Κονγκ με 3-0 και προκρίθηκε -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ασίας.

Οι Νταμπάγκ και Αλ Κανμπάρ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, στην οποία η ομάδα του Μακράμ Νταμπούμπ πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Κύπελλο Ασίας. Το 2015 έχασε και τα τρία παιχνίδια και το 2019 είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Είχε πετύχει μόνο ένα γκολ πριν από το φετινό τουρνουά. Και τώρα, εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ, βρήκε λίγο φως στο ποδόσφαιρο.

Η Παλαιστίνη απείχε ένα γκολ από το να ξεπεράσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (επίσης με τέσσερις βαθμούς) και να προκριθεί ως δεύτερη. Τελικά το κατάφερε ως τρίτη και παρόλο που δεν γνωρίζει ακόμα τον αντίπαλό της, γνωρίζει ήδη ότι θα είναι ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της ασιατικής ηπείρου.