Βασικός ο Χατζισαφί στη νίκη του Ιράν κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Εχσάν Χατζισαφί

i

Εχσάν Χατζισαφί/©Ιntime

Βασικός ο Χατζισαφί στη νίκη του Ιράν κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Sportal newsroom 20:09 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 23.01.2024

Ο Εχσάν Χατζισαφί αγωνίστηκε βασικός στη νίκη του Ιράν επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με 2-1. «Τρένο» η εθνική ομάδα του αριστερού μπακ της ΑΕΚ.

Συνεχίζει τη φοβερή πορεία του στο Asian Cup το... κιτρινόμαυρο Ιράν των Εχσάν Χατζισαφί και Μιλάντ Μοχαμάντι!

Το Ιράν που είχε στη βασική ενδεκάδα και σε όλο το ματς τον Χατζισαφί πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Μάλιστα, ο άσος της ΑΕΚ ήταν και δημιουργός ενός τέρματος, το οποίο όμως δεν μέτρησε.

Το Ιράν προηγήθηκε στο 26′ με τον Ταρεμί, ενώ ο ίδιος παίκτης χτύπησε και στο 65' για να κάνει το 2-0. Στο 64' τα Εμιράτα είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο ματς, αλλά έχασαν πέναλτι με τον Αλγκασάνι. Το γκολ της μείωσης τελικά το βρήκαν στο 93ο λεπτό, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω.

Στα άλλα ματς της ημέρας Αυστραλία και Ουζμπεκιστάν ήρθαν ισόπαλες με 1-1, η Συρία επικράτησε 1-0 της Ινδίας και η Παλαιστίνη νίκησε με 3-0 το Χονκ Κονγκ.

Πάτησε κορυφή η Ανγκόλα με βασικό τον Ζίνι

Άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Copa Africa έκανε η Ανγκόλα, η οποία πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 επί της Μαυριτανία με τον Ζίνι της ΑΕΚ να ξεκινάει βασικός και πάτησε στην κορυφή του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης.

Στο 30ο λεπτό μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Μπουατού ο Ντάλα με προβολή έκανε το 0-1, όμως στο 43' ο Αμάρ έγραψε το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη η Ανγκόλα μπήκε πολύ δυνατά και βρήκε δύο γρήγορα γκολ με Ντάλα (50') και Ζιλμπέρτο (53'), ενώ η Μαυριτανία το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Κοϊτά στο 59ο λεπτό για το τελικό 3-2.

Νωρίτερα, Αλγερία και Μπουρκίνα Φάσο ήρθαν ισόπαλες με 2-2, ενώ στις 22:00 είναι προγραμματισμένη και η αναμέτρηση της Τυνησίας με το Μάλι.