Η πολυτέλεια που έχει η ΑΕΚ και... ακουμπάει και την περίπτωση του Γκαρσία

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Η πολυτέλεια που έχει η ΑΕΚ και... ακουμπάει και την περίπτωση του Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 16:43 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 23.01.2024

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στην ΑΕΚ, ο Αλμέιδα πλέον πολύ μεγαλύτερη άνεση ακόμα και να προστατεύσει αν χρειαστεί τον Γκαρσία και να τον κρατήσει εκτός και από το ματς με τον ΟΦΗ

Προφανώς και η ΑΕΚ δεν κέρδισε απολύτως τίποτα με τη νίκη της μέσα στο Περιστέρι με 5-0. Ούτε φυσικά το χατ τρικ που έκανε ο Έκι Πόνσε, εξασφαλίζει πως θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό και στα επόμενα παιχνίδια. Επίσης επουδενί ο Ματίας Αλμέιδα ούτε πρόκειται ποτέ να υποτιμήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, ούτε να θεωρήσει κάποιο ματς... βατό. Ακόμα και αν είναι μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Παρόλα αυτά, στην ΑΕΚ έχουν διαμορφωθεί πλέον συγκεκριμένες συνθήκες. Έχει μπροστά της ένα παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ μέσα στην έδρα της. Υπάρχει διαθέσιμη για πρώτη φορά από τις αρχές Γενάρη μια ολόκληρη εβδομάδα για να μπορέσουν οι παίκτες της ΑΕΚ να αποφορτιστούν από τα συνεχόμενα ματς. Και επιστρέφουν σίγουρα και ο Μάνταλος με τον Σιμάνσκι που εξέτισαν ποινές τιμωρίες. Όλα αυτά συνιστούν μια ασυνήθιστη πολυτέλεια για τον Αλμέιδα. Που "ακουμπά" και το ζήτημα της αποθεραπείας του Λιβάι Γκαρσία. 

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο μετά το κτύπημα που δέχθηκε στην γάμπα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η κατάσταση του θα αξιολογείται σχεδόν επί καθημερινής βάσης, μέσα στην εβδομάδα. Παρόλα αυτά, με δεδομένο πως η ΑΕΚ την Κυριακή θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια και μάλιστα με τον Πόνσε να δείχνει πως έχει βρει την φόρμα του, ο Αλμέιδα έχει το περιθώριο ακόμα και να προφυλάξει, αν χρειαστεί, τον Γκαρσία. 

Είναι δεδομένο πως ο Αργεντινός τεχνικός θέλει τον Λιβάι, όπως και όλους τους ποδοσφαιριστές του, ετοιμοπόλεμους και στην διάθεσή του. Όμως από την άλλη μεριά, αυτό που θέλει είναι να επιστρέφουν όταν βρίσκονται ίσως και παραπάνω από το 100% της ετοιμότητάς τους. Κάποιες φορές, λόγω συνθηκών, αυτό πρακτικά δεν είναι εφικτό. Τώρα, φαίνεται να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως οπωσδήποτε ο Γκαρσία θα απουσιάσει και από το κυριακάτικο παιχνίδι. Αν είναι απολύτως καλά, θα τεθεί στην διάθεση του Αλμέιδα. Ωστόσο υπάρχουν οι συνθήκες, για να προφυλαχθεί.