Σοκαριστικά βίντεo: Η στιγμή που η Αστυνομία ρίχνει λαστιχένιες σφαίρες στους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς (vids)

Οπαδοί Μπόκα Τζούνιορς

i

PrtScr

Σοκαριστικά βίντεo: Η στιγμή που η Αστυνομία ρίχνει λαστιχένιες σφαίρες στους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς (vids)

Κώστας Τόπας 15:35 - 03.11.2023

Χάος επικρατεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο μόλις μία ημέρα πριν τον τελικό του Copa Libertadores μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε. Νέα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σοκάρουν με τις αστυνομικές Αρχές να ρίχνουν λαστιχένιες σφαίρες σε οπαδούς.

Χάος επικρατεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο μόλις μία ημέρα πριν τον τελικό του Copa Libertadores μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Φλουμινένσε. Μετά την προμελετημένη επίθεση των οπαδών του βραζιλιάνικου συλλόγου στους Αργεντινούς οπαδούς που βρέθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η διεξαγωγή του τελικού του τουρνουά της Νότιας Αμερικής είναι στον αέρα.

«Καθόμασταν βλέποντας το ηλιοβασίλεμα και ήρθαν όλοι από πίσω, όλοι έτρεχαν, δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Μας κλωτσούσαν στην πλάτη, μου πήραν την τσάντα, με έσπρωξαν εμένα και τον γιο μου. Και πίσω τους ήταν η αστυνομία και η αστυνομία δεν έκανε τίποτα», είναι η ιστορία ενός από τα πολλά θύματα που υπέστησαν την επίθεση από οπαδούς της Φλουμινένσε στην παραλία Κοπακαμπάνα.

«Η αστυνομία πυροβολεί λαστιχένιες σφαίρες στους ανθρώπους της Μπόκα, είναι ντροπή», πρόσθεσε ένας άλλος οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς, ο οποίος είπε επίσης ότι δεν τον περιθάλψισαν σε ασθενοφόρο επειδή φορούσε φανέλα της ομάδας του. 

Μόλις η αστυνομία διέλυσε και τους δύο οπαδούς με δακρυγόνα, τα επεισόδια συνέχισαν να συμβαίνουν σε διάφορες περιοχές της βραζιλιάνικης πόλης. Αν και η περιφερειακή κυβέρνηση ενίσχυσε την αστυνομική παρουσία με 2.400 αστυνομικούς στην περιοχή του Μαρακανά και σε συγκεντρώσεις θαυμαστών, τα επεισόδια συνεχίζονται και επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σκέψεις της CONMEBOL να γίνει ο τελικός του Copa Libertadores κεκλεισμένων των θυρών
REST OF THE WORLD

11:41 - 03.11.2023

Σκέψεις της CONMEBOL να γίνει ο τελικός του Copa Libertadores κεκλεισμένων των θυρών

Μετά τα επεισόδια που έλαβαν μέρος στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο μεταξύ των οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς και της Φλουμινένσε, η CONMEBOL έχει μπει σε σκέψεις να διοργανώσει τον τελικό του Copa Libertadores κεκλεισμένων των θυρών.

Σήμερα (03/11), το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας της Αργεντινής θα συναντηθεί με τις αρχές της Βραζιλίας προκειμένου να αποφευχθούν νέες πηγές σύγκρουσης, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεγάλη μάζα των οπαδών της Μπόκα Τζούνιορς δεν έχει φτάσει ακόμη. Η ιδέα είναι να θεσπιστούν οδηγίες ασφαλείας για τους οπαδούς αυτές τις ώρες πριν από τον αγώνα και επίσης πριν και μετά τον τελικό.