Επος: Η Δανία απαιτεί από την European Super League να αλλάξει ονομασία γιατί είναι ίδιο με το δικό της

SuperLiga

i

©superliga.dk

Επος: Η Δανία απαιτεί από την European Super League να αλλάξει ονομασία γιατί είναι ίδιο με το δικό της

Κώστας Τόπας 14:34 - 13.03.2024

Το πρωτάθλημα της Δανίας απηύθυνε στην Ευρώπη, προκειμένου η European Super League να αλλάξει ονομασία καθώς θεωρεί πως παραβιάζει την αξία που έχουν οι δανικοί σύλλογοι στην εγχώρια διοργάνωσή τους.

«Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να είναι ένα κλειστό πάρτι για συλλόγους που δεν τολμούν να συμμετάσχουν σε ανοιχτό διαγωνισμό». Έτσι είπε Κλάους Τόμσεν, γενικός διευθυντής της Superligaen της Δανίας, του οργανισμού που προσέφυγε στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) για την καταχώριση του εμπορικού σήματος «Super League» στην Ευρώπη.

Αυτή η διαδικασία, που ξεκίνησε το 2021, έχει αποφανθεί υπέρ του εγχώριου πρωταθλήματος της Δανίας, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ομοιότητα με το όνομα του πρωταθλήματος της Δανίας, η οποία θα παρέμβει στα δικαιώματα της επωνυμίας κάθε ομάδας-μέλους.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση της αρχής εμπορικών σημάτων της ΕΕ. Πάντα ήμασταν ενάντια στην επιθυμία των μεγάλων συλλόγων για ένα νέο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει άνοιγμα και πρόκριση για διεθνή τουρνουά συλλόγων μέσω εθνικών διοργανώσεων», αναγνώρισε ο Δανός πρόεδρος στην επίσημη δήλωση, όπου δήλωσε ότι, εάν θέλει να συνεχίσει να αυτοαποκαλείται έτσι, θα πρέπει να προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Εάν όχι, θα πρέπει να αλλάξετε το όνομά της.

Οι Σκανδιναβοί υποστήριξαν τον Ιούλιο, οπότε και υπέβαλαν την έκκλησή τους, ότι το εμπορικό σήμα τους έχει κατοχυρωθεί από το 2013 και ότι η χρήση ενός τέτοιου ονόματος θα μπορούσε να βλάψει ακόμη και τη δική τους εικόνα. Αν και υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ των μερών, τελικά δεν υπήρξε συμφωνία, με αποτέλεσμα οι Δανοί να προχωρήσουν στη διαδικασία.