Πέρασε με ισοπαλία η Ιταλία - Καθαρή νίκη και πρόκριση για την Τσεχία

Τσόρι

i

©printscreen

Πέρασε με ισοπαλία η Ιταλία - Καθαρή νίκη και πρόκριση για την Τσεχία

Κώστας Τσιακλής 23:44 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 02:40 - 21.11.2023

Ιταλία και Τσεχία πήραν τα αποτελέσματα που ήθελαν και εξασφάλισαν εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024.

Στο ματς-πρόκρισης του 3ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2024, Ουκρανία και Ιταλία έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 0-0, με τους Ιταλούς να περνούν στην τελική φάση της διοργάνωσης λόγω πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία.

Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι ήταν για την Ουκρανία στο 5’. Ο Τσιγκάνγκοφ έκανε ένα σουτ από μακριά όμως ο Ντοναρούμα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα. Η απάντηση της Ιταλίας ήρθε δύο λεπτά αργότερα με το σουτ του Κιέζα μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ. Οι Ιταλοί ήταν πιο απειλητικοί στη συνέχεια και δημιούργησαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στο 28’ ο Ντι Λορέντσο έκανε μια άστοχη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μάρκο ενώ στο 30’ ο Φρατέζι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τρούμπιν σε τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη φάση ανήκε στον Κιέζα (58’), ο οποίος όμως δεν μπόρεσε με σουτ να στείλει την μπάλα στην εστία. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ντι Λορέντσο στο 61’. Η μεγαλύτερη στιγμή της Ουκρανίας ήταν στο 66’ με τον Μούντρικ να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Ντοναρούμα.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 14 βαθμούς, όμως αυτή που ακολούθησε την Αγγλία στο Euro είναι η Ιταλία λόγω πλεονεκτήματος στην ισοβαθμία (καλύτερα αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνα).

Άνετη πρόκριση τελικά για την Τσεχία

Στον άλλο τελικό πρόκρισης η Τσεχία επικράτησε με 3-0 της Μολδαβίας και έκλεισε εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. Οι Μολδαβοί πάντως είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 4΄ όμως η προσπάθεια του Ράτα κατέληξε στον τερματοφύλακα, Στάνεκ. Αφού προειδοποίησε στο 12’, ο Ντουντέρα άνοιξε το σκορ με σουτ δύο λεπτά αργότερα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 55' όταν η Μολδαβία έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπαμπόλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Τσεχία εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και έκανε το 2-0 στο 72΄με την κεφαλιά του Τσόρι. Τελικά οι Τσέχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Τόμας Σούτσεκ στο 90'. 

Με τη νίκη της η Τσεχία ανέβηκε στους 15 βαθμούς και προκρίθηκε με ισοβαθμία μαζί με την πρωτοπόρο του πέμπτου ομίλου, Αλβανία. Από την άλλη η Μολδαβία έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια για να προκριθεί για πρώτη φορά στο Euro όμως τελικά έμεινε στην 4η θέση με 10 βαθμούς.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η πρόκριση της Σλοβενίας, η ισοπαλία της Αγγλίας με τη Βόρεια Μακεδονία (1-1) και η σπουδαία νίκη της Βόρειας Ιρλανδίας με 2-0 κόντρα στην ήδη προκριμένη Δανία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Δευτέρας (20/11): 

Βόρεια Μακεδονία 1-1 Άγγλια

Ουκρανία 0-0 Ιταλία

Αλβανία 0-0 Νησιά Φερόε

Τσεχία 3-0 Μολδαβία

Βόρεια Ιρλανδία 2-0 Δανία

Ο Βέρμπιτς υπέγραψε την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro και φέρνει το Καζακστάν στον δρόμο της Ελλάδας
EURO

23:37 - 20.11.2023

Ο Βέρμπιτς υπέγραψε την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro και φέρνει το Καζακστάν στον δρόμο της Ελλάδας

Με... σφραγίδα Μπέντζαμιν Βέρμπιτς η Σλοβενία προκρίθηκε στα τελικά του Euro, αφού ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κόντρα στο Καζακστάν. Με αυτόν τον τρόπο οι Καζάκοι θα βρεθούν στον δρόμο της Ελλάδας, όσον αφορά τα playoffs του Nation League.

Σαν Μαρίνο 1-2 Φινλανδία

Σλοβενία 2-1 Καζακστάν