Χάνει τον ημιτελικό της Γεωργίας στο Nations League ο Κβαρατσχέλια

Κβαρατσχέλια

i

©Intime

Χάνει τον ημιτελικό της Γεωργίας στο Nations League ο Κβαρατσχέλια

Κώστας Τσιακλής 19:11 - 20.11.2023

Η Γεωργία θα πορευτεί χωρίς το μεγάλο της αστέρι στον ημιτελικό των Playoff του Nations League.

Με μια μεγάλη απουσία θα παραταχθεί στον ημιτελικό του Nations League η Γεωργία αφού θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κβίτσα Κβαρατσχέλια.

Η Γεωργία αντιμετώπισε την Κυριακή (19/11) εκτός έδρας την Ισπανία στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024. Οι Γεωργιανοί ηττήθηκαν με 3-1 και τερμάτισαν και επίσημα στην 4η θέση του πρώτου ομίλου με οκτώ βαθμούς (με τους έξι να έρχονται κόντρα στην ουραγό Κύπρο). Αυτό το γεγονός άφησε εκτός Euro 2024 την ομάδα του Γουίλι Σανιόλ, η οποία όμως θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να βρεθεί εκεί μέσω των μπαράζ του Nations League.

Αυτό γιατί η Γεωργία είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλο της στην τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα πήρε 16 βαθμούς, τερμάτισε πάνω από Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Γιβραλτάρ και είναι στους δυνατούς στη διαδικασία των Playoff. Εκεί όπως είναι γνωστό θα είναι και η Εθνική Ελλάδας που επίσης αποκλείστηκε από τα προκριματικά και τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της στο Nations League

Η Γεωργία όπως και η Ελλάδα αναμένει να δει το αποτέλεσμα στο Σλοβενία-Καζακστάν ούτως ώστε να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά. Αν αποκλειστεί το Καζακστάν από τα προκριματικά του Euro τότε η Γεωργία θα παίξει κόντρα στο Λουξεμβούργο στον ημιτελικό και στον τελικό με το νικητή του ζευγαριού, Ελλάδα-Καζακστάν. Αν τελικά προκριθούν οι Καζάκοι από τα προκριματικά τότε η Γεωργία θα παίξει στον ημιτελικό με το Αζερμπαϊτζάν και στον τελικό με το νικητή του ζευγαριού, Ελλάδα-Λουξεμβούργο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον ημιτελικό ανεξαρτήτως αντιπάλου η Γεωργία θα παραταχθεί χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της. Συγκεκριμένα ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια θα απουσιάσει από το ματς επειδή συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες στα προκριματικά. Η τελευταία του ήταν στον τελευταίο αγώνα με την Ισπανία το βράδυ της Κυριακής (19/11).