Δείτε βίντεο: Τα... συστημένα φάουλ του Μλαντένοβιτς

Δείτε βίντεο: Τα... συστημένα φάουλ του Μλαντένοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:26 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:14 - 30.06.2023

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς ήταν το νέο πρόσωπο στην προπόνηση της Παρασκευής, όμως δεν θα αγωνιστεί στο τεστ του Παναθηναϊκού με τη σλοβενική Ρογκάσκα. Ο Μλαντένοβιτς απέδειξε ότι είναι εξαιρετικός εκτελεστής στις στατικές φάσεις.

Τη… βάσανο του pasillo μετά φατούρου υπέστη στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος επιτελικός χαφ ήταν το νέο πρόσωπο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού τον σύστησε στους συμπαίκτες του, ακολούθησε το… καθιερωμένο έθιμο.

Ο Τζούρισιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα προσαρμογής, αφού έχει τον συμπατριώτη του (και συνονόματο), Φίλιπ Μλαντένοβιτς, με τον οποίο ήρθε και έφυγε μαζί για το ξενοδοχείο.

Επίσης, οι τρεις Σλοβένοι και ο Τσόκαϊ, οι οποίοι μπορούν να συνεννοηθούν μαζί του, φρόντισαν ούτως ώστε ο Τζούρισιτς να αισθανθεί άνετα. Επιπροσθέτως, ο Γιοβάνοβιτς μίλησε μαζί του και στη μητρική τους γλώσσα, άρα το στοιχείο της εντοπιότητας βοηθά στην προσαρμογή του ποδοσφαιριστής.

Στο προπονητικό κομμάτι, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε του παίκτες σε δύο γκρουπ. Αυτούς οι οποίοι θα παίξουν στο απογευματινό φιλικό με τη σλοβενική Ρογκάσκα και σε αυτούς οι οποίοι θα αποκλειστούν από την 22άδα. Ο αποκλεισμός δεν συνεπάγεται απαραίτητα κάτι αρνητικό, αφού ο Γιοβάνοβιτς έχει 33 παίκτες στην Αυστρία και δεν μπορούν να παίξουν όλοι σε ένα 90λεπτο. Λόγω ανετοιμότητας, δεν θα αγωνιστεί απόψε ούτε ο Τζούρισιτς.

Στο συγκεκριμένο γκρουπ συμπεριλαμβάνονται οι Κάτρης, Καλοσκάμης, Μπιλάλ, Τρουιγιέ, Ξενόπουλος, Καμπετσής, Τζούριτσιτς, Φρόκου, Γκάνεα, Γερεμέγεφ. Αυτοί δούλεψαν στην κατοχή και στην κυκλοφορία με τον Έρακ και τον Δανιηλίδη.

Το γκρουπ που θα αγωνιστεί στο φιλικό, έδωσε έμφαση στις στατικές φάσεις. Σε θέση άμυνας και σε θέση επίθεσης. Ο Γιοβάνοβιτς και ο Κόντης έδιναν οδηγίες πως θα αμύνονται οι παίκτες, πότε θα κινούνται και πως έπρεπε να εκτελεστούν τα φάουλ. Ενώ δοκιμάστηκε και μία «κομπίνα» με τον Μπερνάρ και τον Παλάσιος.

Μετά τις ασκήσεις, ορισμένοι παίκτες δοκίμασαν εκτελέσεις φάουλ στον Ξενόπουλο και στον Λοντίγκιν. Με τον Μλαντένοβιτς να αποδεικνύεται δεινός εκτελεστής και με πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας! Ο Σέρβος αριστερός μπακ από τις πρώτες μέρες παρουσιάζει στο τερέν τις ποιοτικές επαφές με τη μπάλα και προσθέτει μία αξιόπιστη επιλογή στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού.