Τα συστήματα που δουλεύει ο Γιοβάνοβιτς και η ευχάριστη έκπληξη

Τα συστήματα που δουλεύει ο Γιοβάνοβιτς και η ευχάριστη έκπληξη

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:20 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 30.06.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δείχνει στο Μπαντ Ερλαχ ποιον προσανατολισμό θα δώσει στον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια με τη Ντνίπρο στον Β' Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Δεν προξενεί έκπληξη, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δείξει την προτίμηση του στο σύστημα που εφαρμόζει στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος εφαρμόζει σχηματισμούς με τρεις κεντρικούς μέσους, αλλά με παραλλαγές στη διάταξη τους, ανάλογα με το τάιμινγκ και τις συνθήκες μιας αναμέτρησης.

Η παραμονή του Τριφυλλιού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, δείχνει πως ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει μεταβάλλει τις σκέψεις του. Τουλάχιστον, εν όψει των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο, για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Στις ασκήσεις τακτικής που δουλεύει ο Γιοβάνοβιτς με τους ποδοσφαιριστές του μέχρι τώρα, η δουλειά επικεντρώνεται στο 4-2-3-1 και στο 4-3-3. Σε ανάλυση, είτε με «δεκάρι» και δύο αμυντικούς χαφ, είτε με ένα «εξάρι» και δύο box-to-box να τον πλαισιώνουν.

Στο δίτερμα της Πέμπτης, στο οποίο ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε δύο ενδεκάδες, χρησιμοποίησε δύο τριάδες στον «άξονα». Στη μία, ο Ρούμπεν με τον Κλάινχαϊσλερ έπαιξαν ως αμυντικοί μέσοι, με τον Μπερνάρ να είναι μπροστά τους στο «10». Στους «ροζ», ο Ζέκα ήταν ο «κόφτης», με τους Τσόκαϊ και Τσέριν να έχουν τους ρόλους των «οχταριών».

Αφενός, από την Παρασκευή και έπειτα ο Γιοβάνοβιτς θα έχει στη διάθεση του τον Φίλιπ Τζούρισιτς, έναν καθαρόαιμο επιτελικό χαφ. Αφετέρου, αναμένεται με μεταγραφή ένας πρωτοκλασάτος κεντρικός χαφ με έφεση στη δημιουργία, για τον οποίο προβλέπεται να δαπανηθούν τα περισσότερα χρήματα το φετινό καλοκαίρι.

Άρα, έναν από τους δύο σχηματισμούς θα επιλέξει ο Γιοβάνοβιτς για την αναμέτρηση της 25ης Ιουλίου με τη Ντνίπρ, στο Κόζιτσε της Σλοβακίας. Ποιον, είναι άγνωστο και θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των μέσων του Παναθηναϊκού.

Στο μεταξύ, ο Αλεξίς Τρουιγιέ αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός σε ομάδα για να μην μείνει αδρανής. Ο Γάλλος χαφ παρουσιάζεται ορεξάτος στην προετοιμασία και προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς. Ο 23χρονος άσος έχει πολύ καλές επαφές με τη μπάλα, γρήγορη σκέψη και οξυδέρκεια, όμως μένει να φανεί εάν μπορεί να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη μοίρα του για το ρόστερ.