Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του Ζέκα στο σχέδιο Γιοβάνοβιτς

Ζέκα / Intime

i

Ζέκα / Intime

Παναθηναϊκός: Ο ρόλος του Ζέκα στο σχέδιο Γιοβάνοβιτς

Ο Ζέκα έχει επανέρθει δριμύτερος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και μοιάζει αποφασισμένος να αποδειχτεί μία χρήσιμη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό και όχι σε μία τιμητική αποστρατεία.

O Ζέκα Ροντρίγκες αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού για το φετινό καλοκαίρι. Παράλληλα, η επιστροφή του Πορτογάλου μέσου ήταν μία κίνηση εκτός του μεταγραφικού σχεδιασμού και πραγματοποιήθηκε λόγω του ιδιαιτέρου προφίλ που έχει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

Αυτό σημαίνει πως οι εισηγήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την κάλυψη των κενών στη μεσαίαμ γραμμή θα εκπληρωθούν, χωρίς εκπτώσεις λόγω της προσθήκης του Ζέκα. Ταυτόχρονα, εφόσον ο 35χρονος μέσος αποδείξει ότι αξίζει να παίζει, ο Γιοβάνοβιτς δεν θα διστάσει να τον χρησιμοποιήσει.

«Βόμβα» από Ισπανούς για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «600.000 ευρώ για Λαπροβίτολα, μπαίνει για Σλούκα η Μπάρτσα!»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:26 - 29.06.2023

«Βόμβα» από Ισπανούς για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «600.000 ευρώ για Λαπροβίτολα, μπαίνει για Σλούκα η Μπάρτσα!»

Τον Παναθηναϊκό βάζουν στο παιχνίδι για την απόκτηση του Νίκολας Λαπροβίτολα Μέσα από την Βαρκελώνη, τονίζοντας πως η Μπαρτσελόνα παρακολουθεί την περίπτωση του Κώστα Σλούκα.

Το πρώτο ερώτημα αφορά τον ρόλο που θα έχει ο Ζέκα στο ποδοσφαιρικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς. Αναμφίβολα, ο Ζέκα δεν μπορεί να ανταπεξέρθει ως ο ακούραστος «box-to-tox» του παρελθόντος, ο οποίος έτρεχε ακατάπαυστα σε κάθε μέτρο του τερέν.

Στην ηλικία των 35 ετών, με δύο χιαστούς στο αριστερό γόνατο, ο Ζέκα δεν έχει τα φυσικά προσόντα που τον διέκριναν. Από την άλλη, ο διεθνής χαφ έχει εμπειρία και παραστάσεις από τον πρωταθλητισμό, έχει ωριμότητα και ξέρει πως να προστατεύσει τις αδυναμίες του.

Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με τις σκέψεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ασφαλώς, είναι πρώιμο να γράψουμε πως θα αξιοποιήσει ο Σέρβος τον Ζέκα. Διότι έχει άφθονο χρόνο στην προετοιμασία και εκκρεμούν οι υπόλοιπες μεταγραφές.

Πάντως, στις ασκήσεις τακτικής στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, ο Ζέκα αγωνίζεται ως «εξάρι». Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να επωφεληθεί της εμπειρίας του 35χρονου μέσου, ο οποίος ξέρει πότε θα πασάρει, με πόση δύναμη και ποιον θα προτιμήσει για τον συνδυασμό. Έχοντας πρακτικά, το πλησιέστερο «πακέτο» σε αυτό που χαρακτηρίζει τον Ρούμπεν Πέρεθ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζέκα δείχνει να έχει ξεπεράσει τη ρήξη χιαστού και αγωνίζεται με αρκετές δυνάμεις και με ένταση. Δεν φοβάται να μαρκάρει και να πιέσει, ούτε και να εμπλακεί σε μονομαχίες. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι, όπου ο Ζέκα έχει συνηθίσει να δίνει τις απαντήσεις του και να κερδίζει τον χρόνο του.